I går gick evenemanget Game Awards 2016 av stapeln, och säsongens kanske första korande av årets bästa spel är ett faktum. Och #Blizzards färgglada shooter #Overwatch sopade hem den fetaste utmärkelsen av dem alla – "Game of the Year".

Huruvida det är ett tecknen på hur det kommer se ut i GOTY-sammanhang kan vi bara spekulera i, men med tanke på mottagandet och framgångarna låter det inte otroligt. Overwatch knep hursomhelst ytterligare tre utmärkelser, bland annat de två tunga "Best multiplayer" och "Best e-sport game", skriver Kotaku som sammanställt festiviteterna.

Andra nämnvärda utmärkelser är att #The Witcher 3-expansionen Blood and Wine korades till "Årets rollspel", att #Doom blev "Årets actionspel" och att Zelda: Breath of the Wild var 2016 års mest emotsedda spel. Långnäsa på alla!

För Sveriges del blev det en svältfödd afton – inga svenska spel finns med bland vinnarna, där #Battlefield 1 var den kanske hetaste kandidaten i år. Så du får trösta dig med forna framgångar.

Alla vinnarna på Game Awards 2016:

[ul]
[li]Game of the Year: #Overwatch[/li]

[li]Best Mobile and Handheld Game: #Pokemon GO[/li]

[li]Best Family Game: #Pokemon GO[/li]

[li]Games For Impact Award: #That Dragon Cancer[/li]

[li]Best Independent Game: #Inside[/li]

[li]Best Multiplayer Game: #Overwatch[/li]

[li]Best Esports Game: #Overwatch[/li]

[li]Best Action-Adventure Game: #Dishonored 2[/li]

[li]Best Action Game: #Doom[/li]

[li]Best VR Game: #Rez Infinite[/li]

[li]Best Fighting Game: #Street Fighter V[/li]

[li]Best RPG: #The Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine[/li]

[li]Best Strategy Game: #Civilization VI[/li]

[li]Best Sports/Racing Game: #Forza Horizon 3[/li]

[li]Best Game Direction: #Overwatch[/li]

[li]Best Art Direction: #Inside[/li]

[li]Best Narrative: #Uncharted 4[/li]

[li]Best Esports Team: Cloud9[/li]

[li]Best Esports player: Marcelo “Coldzera” David (#Counter-Strike: Global Offensive)[/li]

[li]Best Performance: Nolan North, Uncharted 4[/li]

[li]Trending Gamer: Boogie2988[/li]

[li]Most Anticipated Game: #The Legend Of Zelda: Breath of the Wild

[/li]
[/ul]

Game Awards nominerar spel som släppts innan den 24 november i år, samt spel släppta efter den 24 november 2015. Om du undrade varför #Final Fantasy XV och andra färskingar saknas.

FZ:s GOTY-läser du i slutet av året.

Skicka en rättelse
Nej då, du är inte ensam. Jag har för egen del lagt ned klart flest antal timmar på DS3 i år av de titlar jag spelat. Inget av spelen i listan kommer i närheten. Inget snack, Dark Souls 3 är årets GOTY för min del. 03/12 Alla snackar om OW inte förtjänar det trots att de spelas av miljoner. Är riktigt bra polerat och uppdateras stadigt gratis utan en massa betal-DLCs som de flesta hatar. 03/12 Overwatch har inte så mycket omspelningsvaluta. Det finns inget progressionsystem och det sänker spelet så hårt för mig. Vad finns det för värde att spela? Levla så du kanske har tur och får ett skin du kanske vill ha i en loot box? Eller, kanske, bara... 03/12 Vad utmanar? 03/12 Det där beror väl lite på. När kritik mot Dice framförs så är det onda amerikanska EA som toppstyr och tar alla beslut och håller Dice hårt och när det är positiva tongångar så är det svenska framgångar av det svenska företaget som vi ska heja på oavset... 03/12 Har inte spelat BF1 men har hört på TS hur ROFL det är: citat från fiester BF2 :D 02/12 Overwatch är sjukt värd detta. Naivt att tro att det var en lätt uppgift eller att det var mutor. Vågar påstå att inget MP-spel har haft karaktärer så personliga och välskapta som de i Overwatch. Personligen har jag suktat efter old-school shooters och... 02/12 Set är grundat i Sverige i ett annat namn än dice. Dice ligger i Los angeles och ägs av electronic arts och electronic arts har massa aktier så dom styr management och bestämmer styrelse och sånt. Så ja electronic arts styr. 02/12 Ett av de populäraste spelen på Steam, fått mycket bra kritik. Det är ''vad alla väntat på'' :) 02/12 Haha, klart att jag vet att kontoret ligger där. Min poäng var dock att det är amerikansk-ägt. DICE är lika svenskt som Volvo... (hint: inte alls) 02/12