CES slår snart upp portarna men redan nu har ett par företag kunnat avslöja vad de tar med sig. Lenovo är en av de tidigare nämnda och visar upp en prototyp av sitt nya VR-headset.

Även om prototypen i sig inte fungerar lovar Lenevo att den ska vara billigare, väga mindre (runt 350g) och ha högre upplösning än både HTC Vive och Oculus Rift med två 1440px OLED-skärmar. Huruvida det betyder att den faktiskt kommer prestera bättre än ännu oklart eftersom den, ptja, inte fungerar.

Det fortfarande namnlösa VR-headsetet kommer även utnyttja Microsoft Holographic-plattformen där du kommer kunna köra Windows-appar i en bio-vy. Kameran på framsidan öppnar upp alternativet för mixed-reality, liknande Microsoft Hololens.

Om man kommer kunna spela spel på Lenovos headset är fortfarande oklart. Produkten är planerad att släppas redan i år och kommer med en prislapp på runt 3000–4000 kronor.

PS: Glöm inte att hålla koll på flödet då både FZ och SweClockers kommer finnas på plats i Las Vegas när CES drar igång den 5:e januari.

Bildkälla: Windows central och Engadet

Skicka en rättelse
Ja det var väl kanske så jag menade , och du hade bättre ord att sätta i din mening än vad jag hade i mitt vokabulär :P 04/01 Ja jag uttryckte mig väldigt konstigt där :) 04/01 Min uppfattning av Lenovo att det är "bra billigt". Det är inte top shelf grejjer men är du på en budget så finns det inte många bättre val. 04/01 Jag hoppar på när det kommer ett riktigt bra Star Wars-sim till VR och Xbox. 04/01 Jag är toknöjd med min Vive, inget spel/konsol/TV-program/film har någonsin lyckats samla hela familjen och få alla att skratta och ha roligt tillsammans såsom Viven gjort för oss... Och då gillar inte ens morsan o farsgubben spel överhuvudtaget. Men... 04/01 Har funnits dyrare sämre vr devices innan vive och det kommer finnas mycket billigare och bättre devices efter lenovos. Det är helt upp till en själv att välja när man hoppar in. 04/01 Njo, Lenovo köpte IBM's PC-del en gång i tiden så man kan nog lite slarvigt säga så. Det gjorde ju också att kvaliteten på deras PC sida var hög från start. Själv har jag en 10" surfplatta från Lenovo och den funkar riktigt bra - hade gärna sett fler... 04/01 Ser man till vad jag lagt på min racingrig under senaste året så var oculus riften inte det dyraste. Tyvärr pensionerade jag mitt gt omega triplestand nu när oculusen kom in i mitt hem. Det kändes nog dyrare än inköpet av headsetet. :) Ser fram emot dom... 04/01 Du har lite rätt dock så gör inget företag något utan vinst drivande intresse, och jag gissar på kostnaden för utvecklingen av VR inte är så hög som dom säljs för. Dock så är det bra det finns möjlighet och att folk köper det ingen som säger det är någo... 04/01 De behöver inte hitta på helt nya typer av spel. Det hela är egentligen relativt enkelt. Två av de bästa VR upplevelserna är imo faktiskt spel som inte är gjort för VR från början - Half Life 2 samt Doom 3 (mod). Vill man att VR ska ta fart måste man... 04/01