I slutet av förra veckan höll Nintendo ett event där vi äntligen fick veta mer om deras kommande konsol, med allt ifrån pris till lanseringstitlar. Optimisterna menar att Switch blir Nintendos återkomst på konsolmarknaden, medan pessimisterna menar att Nintendo kommer "göra en Nintendo" och inte ha tillräckligt med enheter vid lansering, likt NES Classic Mini.

I en intervju med Wired berättar dock Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime att företaget inte tänker göra samma misstag igen. Han berättar att Nintendo visste att gamla Nintendo-spel är populära, men att de inte hade väntat sig en så stor efterfrågan. Deras tanke var målgruppen främst skulle vara 30- och 40-åringar som lagt spelandet på hyllan och inte de som redan köpt Super Mario otaliga gånger och redan äger en Wii eller Wii U.

Fils-Aime berättar att de ska ha två miljoner enheter tillgängliga under konsolens första månad och de har målsättningen att alla som vill ha en Switch ska ha möjlighet att köpa en. Han säger att två miljoner är en otroligt stor siffra, med tanke på att det också är lågsäsong för konsolförsäljning.

Skicka en rättelse
Nu får ju dock inte Nintendo mer pengar för det.... De får ju bara pengar vid förstahandsförsäljning. Vad folk gör med sina konsoler efter de köpt dem skiter ju företaget i, där får de ju ändå inga extra pengar. 19/01 Jag känner väl till konceptet, De Beers är ju mästare på det med sina diamanter, men jag tror (och hoppas) ändå inte detta är Nintendos strategi här. Absolut bästa är att ligga kring 99 % tillgång kontra efterfråga, då har man ett sug, men alla som vill... 17/01 När folk märker av att en hårdvara som är eftertraktad är begränsad kommer de vara mer benägna att köpa den eller förboka den när den lanseras än de hade varit om den hade kunnat gå att köpa när som helst. Om Nintendo valt att göra detta låter jag vara... 17/01 Nintendo tjänar pengar på att sälja hårdvara. Dom tjänar mer pengar på att sälja konsoller (och redovisa bra försäljningssiffor), än av hype pga brist och dess hypotetiska värde. 17/01 Spelar inte direkt någon roll, att sitta och klaga på något som de i princip inte sagt någonting om känns bara onödigt. Vad sägs om att vänta och se hur det blir och sen klaga arslet av dig. 16/01 Nintendo säger hösten 2017, inte 2018. http://www.nintendo.com/switch/online-service/ 16/01 Med tanke på att de gjorde det med Wii, Amiibos och med NES klassiken så bör man ju inte vara förvånad om de gör så igen. 16/01 Vi vet däremot ingenting om online tjänsten och med tanke på att nintendo har sagt att den inte kommer börja kosta förens 2018 så väntar jag med att säga bu eller bä om att den är "dålig". Nintendo kan ju börja med att sluta vara idioter på youtube förs... 16/01 Hmm du kanske har rätt, de verkar ha rätt rutten online service också, betala för online och tillfälligt få ett nes/snes spel i månanden x(. Betala 60€ för Skyrim igen och 80€ för kontrollers, jäsus krajst. https://www.youtube.com/embed/7fH_wl8ceAg Komm... 16/01 Tror att innan den 3:e mars så har 2 miljoner förbokat. Wii U sålde 1.5 miljoner första månaden och har 722 spel enligt wikipedia. Att/om Switch säljer 2 miljoner första månaden är inget bevis på succé, som dessutom får minst 60 titlar i år. Vi behöver... 16/01