#Playground Games, studion bakom Forza Motorsport-sidospåret Forza Horizon, vill testa nya genrer. Det brittiska företaget har öppnat en ny studio, och ambitionen är att testa någon annan genre än bilspel.

Det blir något open world-relaterat men alltså inte ett racingspel, säger Ralph Fulton, grundare och creative director, till Gamesindustry.biz.

– Vi känner att vi blivit rätt bra på racingspel genom åren. Vi kan alltid bli bättre, vi kan alltid kämpa för att bli bättre men vi vill visa vad vi kan i en annan genre. Det är ett annat mål med Project 2, att låta oss göra det. Vi måste anställa några väldigt talangfulla människor med erfarenheter som vi inte har.

Fulton säger inget mer om vad Project 2 kan tänkas handla om. Klart är i alla fall att originalstudion inte ger upp Forza-serien, så vi lär kunna räkna med #Forza Horizon 4 bortåt hösten 2018. Och en ny del i Forza-seriens huvudgren i höst, kodad av #Turn 10 och gissningsvis med namnet #Forza Motorsport 7. Den är ju rätt traditionsbunden numera, den årliga Forza-serien.