Dayz-utvecklaren Dean Hall lämnade Bohemia Interactive och startade upp den egna studion Rocketwerkz. De arbetade på det ambitiösa mmo-spelet Ion, som senare hamnade långt ner i frysboxen.

Nu har Hall avslöjat ett nytt spel som också är ambitiöst, men i mindre skala. Det heter Stationeers och går ut på att bygga en rymdstation, antingen ensam eller tillsammans med vänner. Komplicerade system för bland annat medicin, mat, gravitation och jordbruk utlovas.

Stationeers inspireras av spelet Space Station 13 och ska snart släppas i early access. Läs mer hos Eurogamer.

Jag har aldrig gillat Hall pga hans kassa attityd, men dayz-modden hade jag sjukt roligt i, även om det var buggigt. Jag köpte därför DayZ SA men utvecklingen gick för sakta så jag tröttnade. När hans nya lir går guld så att säga avgör jag om jag ska... 02/04 Lovar du att göra det om han gör färdigt ett spel? 01/04 Självklart gjorde han det men det är inte 2012 längre och Dean Hall har inte jobbat med DayZ på flera år, det är sedan han slutade på Bohemia helt omöjligt för honom att påverka releasen av DayZ så jag vill nog påstå att alla som använder det argumentet... 01/04 Snälla ge inte den här snubben ett öre innan han har gjort klart ETT spel 😋 31/03 fair enough :) 31/03 @eld: Som sagt, mitt förtroende är svalt men om han grejar det är det verkligen kul :) 31/03 Men han har ju som sagt släppt ett spel i early access som utvecklats färdigt och slutat upp med bra omdömen, så om någon så borde väl han och hans team klara av det? 31/03 Må så vara, men förtroendet är ändå inte på topp vad gäller Early Access i detta fall, med DayZ färskt i minnet. Det skulle vara kul om han kunde vända på det! 31/03 "Men kan du göra färdig det där spelet som du inte ens äger eller varit med och jobbat på i tre år först!!" Dean hall har inte gjort något annorlunda från andra spelutvecklare, spel tar lång tid att göra, spel annonseras ut, spel stängs ner, hälften av... 31/03 Verkar vara många som inte har koll men han är inte inblandad i utvecklingen av DayZ längre. Men oavsett det så är mitt förtroende för honom lägre än skaparna från No mans sky för dom levererade i alla fall ett hyfsat färdigt spel. 31/03
Skicka en rättelse