Så här ska uppföljaren skilja sig från originalet.

Under Star Wars Celebration Day bekräftade utvecklarna DICE och Motive Studious att den kommande uppföljaren till Star Wars: Battlefront kommer att innehålla scenarion från samtliga filmtrilogier som ett sätt att locka såväl gamla som nya fans.

Bernd Diemer säger till Polygon att trots att hans första kontakt med Star Wars var den ursprungliga trilogin, så är det viktigt att inte glömma bort yngre fans som först upplevde Star Wars genom prequel-filmerna.

DICE kommer därför se till att spelet i det närmaste svämmar över av karaktärer, fordon och planeter från "alla eror". Något som kommer märkas av i spelets multiplayer där sättet man spelar karaktärerna kommer att förändras, bland annat genom introducera ett karriärläge för hjältarna där det går att låsa upp nya tekniker och på så sätt göra dom mer unika.

Även spelets skepp kommer att utvecklas med samma omsorg och enligt Bernd Diemer kommer de ha "samma djup och personlighet som spelets hjältar". Men det handlar inte bara om ikoniska Millenium Falcon, utan även de mer ordinära skeppen som X-wings och Tie-Fighters kommer att sina egna speciella modifieringar och uppgraderingar.

Källa: Polygon

Skicka en rättelse