Buggar i konsolen.

Med 53 miljoner sålda enheter är Playstation 4 den populäraste konsolen hos människor denna generation. Kackerlackorna i New York tackar för det, för också hos skadedjuren är Sonys spelmaskin populär. Det menar reparationsfirmor som Kotaku pratat med.

Fimran Xcubicle säger att kackerlackor som tagit sig in i PS4:or är ett vanligt problem, och man tar 25 dollar för att vräka den oönskade hyresgästen. Andra reparatörer talar om att det finns kackerlackor i uppemot hälften av konsolerna de får in. En annan reparatör, Tronicsfix, berättar om problemet i den här filmen:

Också Xbox One-konsoler har drabbats av kackerlackor, men de verkar föredra PS4:ans design: trångt, varmt och med större ventilationshål att ta sig in igenom. Väl inne i maskinen gör de det kackerlackor gör: bajsar, förökar sig och springer omkring. Risken är stor att de orsakar kortslutning som får nätaggregatet att kasta in handduken, varefter en lycklig reparatör får äran att städa bort insektslik och gammal avföring.

Insektsarten i fråga heter amerikansk kackerlacka. Lyckligtvis är den ovanlig här i Sverige, men du kanske har drabbats av andra skadedjur i någon av dina spelmaskiner?

Skicka en rättelse