Wildstar är ett mmo-spel som försökte locka lite för många målgrupper och istället tappade de flesta av spelarna efter släppet sommaren 2014. Domedagsprofetiorna har ständigt omgett spelet sedan dess, men utvecklarna Carbine har trots att de avskedat mycket personal överlevt och uppdaterat Wildstar. Och nu verkar det som att de arbetar på ett helt nytt spel.

Uppgifterna hittar vi på Carbines officiella sajt där det framgår att de söker personal på några positioner knutna till ett ej utannonserat projekt. Genom att böka lite i annonserna kan vi se att det handlar om ett projekt i Unreal Engine som verkar sikta mot multiplayer med co-op.

Exakt vad det kan vara går för stunden bara att spekulera kring. Kanske ett moba? Eller vill Carbine göra en Funcom (Conan Exiles) och ge sig in i survival-genren? Fritt fram att gissa!

Via Massivelyop.

Fler och fler MMO's börjar använda sig av action combat. 20/04 Problemet för mig med MMO är combaten är oftast så jävla tråkigt. Man vill ju ba slakta massa monster och få exp, inte stå och trycka på en knapp var 5e sekund. Om man kunde ta Path of Exiles combat och göra det till ett mmo. 20/04 Wildstar var ett fantastiskt MMO som kunde klarat sig med den hängivna spelarbasen, men tyvärr så har dom nästan skrämt bort alla efter en skitstorm av episka fails. 19/04 Nästa WoW-dödare. 19/04 Inga fler sketna survival spel, finns redan för många av dom. 19/04 tycker det är lite for dom yngre och sådär "cool ball" som var avikande. lite jobbit att lyssna på den där snubben varje gång man levlade. 19/04 Ja det var egentligen inget fel alls på WildStar men det släpptes när folk i allmänhet började tappa intresset för MMORPG's, det gjorde nästan allt rätt och lite till men det räckte inte. 19/04 ettt sci fi survival spel hellre där AI:n är ett hot ist för bara spelare och fokuserat på överleva AI:n ist för premiärt gå runt och sno och döda andra och skita i hur mycket väsen och ljud man gör. Ett spel där man jagar mat och försöker vara så low... 19/04 @Dreijer: Med tanke på hur illa det gått för Wildstar så tror jag inte att Carbine vågar sig på ett mmo-spel igen. Eller har råd, för den delen. Ska hur som helst bli intressant att se vad de hittar på, trots alla brister har Wildstar ändå en speciell... 19/04 Förhoppningsvis blir det inte ett MMORPG igen, då den genren verkar utdöd, utöver de som fortfarande spelar WoW. 19/04
Skicka en rättelse