Vi röstar fram bästa spelet (hittills) och berättar vilka som hyllats mest (hittills).

Redan när vi sammanfattade en fjärdedel av spelåret 2017 konstaterade vi att spelhösten skulle få ligga i för att leva upp till den stekheta spelvåren. Med halva året lagt till handlingarna är det inte läge att tänka om – det har varit en fantastisk första halvlek.

Opencritics topp tio har samma topp som sist, men där bakom har nya (och "nya") titlar tagit plats. Persona 5 ligger på klar silverplats medan Mario Kart 8 Deluxe just nu håller bronset. Faktum är att nedre halvan av listan slagits ut för att lämna plats åt nya, mer hyllade guldkorn.

Spana in listan undertill, läs recensionerna, inse att du kanske inte ens kände till alla (Rakuen? Det måste jag kolla in! Paradigm hade jag hört talas om, men att det skulle bli så bra...?) och rösta fram vilket spel som är bäst 2017 – hittills. Vi har ju som bekant en sommar och en spelhöst kvar.

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 96

  2. Persona 5 – 94

  3. Mario Kart 8 Deluxe – 92

  4. Shovel Knight: Treasure Trove – 90

  5. Final Fantasy XIV: Stormblood – 90

  6. Paradigm – 89

  7. Nier: Automata – 89

  8. Horizon Zero Dawn – 89

  9. Hollow Knight – 89

  10. Rakuen – 89

Möjligen 560-580p till xbox, tror att ps2an är så låg som 240p, lol!, osäker. Och så mycket mer, "random events", extra detaljer, som om dom släppte typ 1/2 av spelet till konsol. 06/07 Inte så konstigt att zelda och Horizon får mycket röster då jag är säker mest spelade dom 2 spelen av dom på listan. Men bästa spelet på listan är självklart Nier Automata. En helt unik uplevelse av ett spel. Och dom som missat att spela det har missat... 05/07 Thimbleweed Park! Ett peka och klicka i absolut världsklass. Hoppas nu bara att Gilbert stannar kvar i genren.. 04/07 Jag har bara spelat Horizon Zero Dawn och Zelda på den listan. Visserligen gillar jag starkt Zelda spelen, men detta ligger tillhör dock ett av de jag uppskattat minst av dem. Så Horizon Zero Dawn är självklar vinnare för mig. 04/07 Av detta årets släpp har jag bara spelat Horizon och Nier. Nier får min röst. Det var en härlig spelupplevelse. Även om 9s story var lite repetitivt efter att ha kört 2b. Men hacking var kul. Roligt att det var så många spelsätt i ett och samma spel.... 04/07 Så många bra spel detta halvår. Prey var riktigt trevligt och bjöd på en riktigt HL-stämning. Dawn of War 3 spelar jag just nu och är riktig trevlig RTS Wildlands är riktigt bra synd att de släpps i skuggan av Ubisofts misstag Har inte ens börjat på Nie... 04/07 Med tanke på att Horizon är ett av dom bästa spelen någonsin blev rösten ganska enkel :) 04/07 Mass Effect får min röst då det är det enda nya spelet jag spelat. Skulle gärna testa Zelda men känns onödigt att köpa en konsol för ett spel. 04/07 Årets bästa japanska spel... 04/07 Zelda, bästa spelet jag spelat någonsin. 04/07
Skicka en rättelse