Utvecklarna bjuder in till en första titt på den efterlängtade uppföljaren och visar upp VR-version av X Rebirth.

Gillar du att fräsa runt i rymden har du förmodligen ett gott öga till X-serien, trots att fyra år gamla X Rebirth inte riktigt lyckades återskapa magin från X2: The Threat. Många har väntat på en ordentligt uppföljare och häromdagen kom livstecken från X4 och en något oväntat annonsering av en VR-version av Rebirth.

Utvecklarna Egosoft återupplivar i samband med detta Xcon, deras egen minimässa, som ska gå av stapeln 26-27 augusti (då en viss annan spelmässa i Köln är i full gång). Där kommer fans och press kunna se hur långt de kommit med X4 och även testa nämnda VR-version.

@hellspooned: Okej tack för genomgående svar! Personligen älskar jag simulatorer och önskade att Elite gjort det betydligt mer detaljerat men smaken är som baken :) 17/08 För... 1. Du vet ju inte aaaaalls vad jag menade med min ursprungliga kommentar, det här var verkligen det viktiga 2. "Rekommenderad åldersgräns" står det inte på ett enda av dina spel, och du vet inte alls vad jag menar med det heller? :p 3. Det här... 03/08 Det är stor skillnad på åldersgränser och rekommendationer. 03/08 "Gillar du att fräsa runt i rymden har du förmodligen ett gott öga till X-serien, trots att fyra år gamla X Rebirth inte riktigt lyckades återskapa magin från X2: The Threat." Missat X3-spelen där mellan? :) Har haft det problemet själv, men det är värt... 02/08 För er som undrar så skulle jag säga att X-serien har en stor lärokurva. Dock om man vill börja någonstans så skulle jag säga att X3 Albion Prelude är det lättare att lära sig än de andranspelen. Man hittar lätt uppdrag där samt att kör man dessa i 2-3... 02/08 Jojomensan, men de är helt frivilliga rekommendationer som du tydligen helt har missat? Sa inget om lagstiftade, inte i vårt land i alla fall, men det finns ju en sjuhelsickes massa länder och i vissa av dem är det definitivt mycket hårdare tag. Men det... 02/08 Spel är inte belagda med åldersgränser. 02/08 VR låter intressant men jag har aldrig gett X spelen en chans då de verkar för krångliga för den tid jag har att ge. Får hålla lite koll då, kan någon förklara varför "Rebirth" inte blev någon hit? 02/08 Att döma av vissa planscher lär det bli hög åldersgräns. :-) Gillar att det är väldigt många objekt, mycket grejs på skärmen, men det ser väldigt lo-fi ut? Varje gång jag hör om serien undrar jag om jag har missat något, som entusiast av Wing Commander,... 02/08 @theailer: Samma här. Jag har tänkt ge det en chans flera gånger men jag tröttnar på grund av inlärningskurvan. 02/08
Skicka en rättelse