Resultaten är ruskigt imponerande!

Star Citizen har varit en pågående imponeringsmaskin inom spelvärlden. Nu senast under Gamescon visar de upp sin ansiktsrenderingsteknik Faceware. Mjukvaran låter sig som spelare tracka ditt egna ansikte och få det översatt till en av de spelbara karaktärerna.

I en video visar Sean Tracy, studions technical director, upp en demo av hur tekniken ser ut i realtid. Resultaten är inget annat är imponerande – även med tanke på att den fortfarande är under utveckling.

Vill du som spelare använda dig av tekniken rekommenderar utvecklarna att du har en webcam som kan spela in i 60 fps. Mjukvaran är utvecklad för att vara kompatibel med de flesta kamerorna, men för att du ska få en så bra läppsynk som möjligt kommer 25–30 fps inte räcka.

Har du däremot lite extra pengar över kan du även köpa Facewares helt egenutvecklade kamera som är optimerad för just det ändamålet.

@almblad: Anthem har varit under utveckling sedan 2012, samma år som CIG började utveckla Star Citizen. Till skillnad från CIG så var Bioware redan ett etablerat företag år 2012 med hundratals anställda och uppbackade av världens största utgivare, EA.... 29/08 @marcus8958: Då vet jag, och skiter i att diskutera detta vidare :) Jag hoppas verkligen att båda spelen lyckas, tyckte Anthem uppvisningen såg riktigt lovande ut. 28/08 Ingen aning men Christoffre skrev att det varit under utveckling lika länge. 28/08 Jag vet att det här är en tråkig fråga som alla ställer så fort man försöker försvara eller mot argumentera, så förlåt i förhand. Men vet vi hur länge som de har utvecklat Anthem, när de började planera detta, hur många människor ligger bakom arbetet... 28/08 Nu är ju Anthem dåligt att jämföra med då det är mycket svårare att utveckla ett MMO likt Star Citizen. Men det vi sett av Anthem är att spelet redan nu är en spelbar beta. Dom har kommit mycket längre än Star Citizen och det märks i den här gameplay... 28/08 Definitivt ett steg i rätt riktning. Skitcoolt i samband med mmos! 27/08 De nämnde detta redan 2013, så det är ingen nyhet precis. Jag vet dock inte om de har lagt detta på is under några år under utvecklingen. Men första gången de har visat upp detta in game. https://www.youtube.com/watch?v=OBAb-lska_I&feature=youtu.be&t=39... 27/08 Genom att utveckla och leverera det de lovat först, innan de börjar utveckla en miljon andra saker de INTE lovat? Kanske? Om de levererade sakerna i den ordning de utlovat dem kanske de inte skulle vara 4 år försenade just nu? Mitt singleplayer rymdspel... 27/08 @JRico: Så det var ett antagande att det var för att hålla presentationen kortare? Då kan man ju säga "jag tror", istället för att det låter som att det sägs av utvecklarna. Jag kan ju inte jämföra med från mässgolvet, har missat det. Jag tror ändå att... 27/08 Det är helt ok men lite tomt på innehåll just nu. Det finns en del uppdrag man kan göra. När 3.0 släpps i Sep (förhoppningsvis) kan man på allvar utvärdera spelet (antagligen därför dom polerar denna build så mycket) även om 3.0 är en väldigt liten del... 27/08
Skicka en rättelse