Three consoles to rule them all.

PS4 var den konsol som sålde bäst hos Webhallen under Black Friday. Och det trots stadiga framgångsrapporter för Switch under året, en toksnabb Xbox One X på marknaden och erbjudanden om att köpa en Xbox One S och ett spel för under 2 000 kronor.

Men det var ändå jämnare än väntat mellan de tre stora konsoltillverkarna i år, säger Christer Pettersson, Webhallens inköpschef för spel och leksaker, till FZ.

– PS4 sålde bäst, säger Pettersson. Men det var lite jämnare mellan de tre konsolerna än vad jag räknade med att det skulle vara. Det var mindre skillnad än förra året.

Att PS4 och Switch går bra överraskar kanske inte, men Pettersson säger att Xbox One gått okej under hela året och att den sålt bra under Black Friday-kampanjen.

FZ: Vilken Xbox One-version gick bäst, X eller S?
– Xbox One S sålde bäst, men det har ju också med tillgången på X att göra.

Från Adobe kommer en rapport om att Switch var populärast på USA-marknaden under Black Friday. Konsolens eventuellt (ja, eventuellt - se nedan) högre popularitet i Nordamerika kan bero på att den varit bristvara där under långa perioder men att den nu finns brett tillgänglig. Men man ska vara medveten om att källan inte är den faktiska försäljningen, utan vad Adobe kallar "12 million Adobe Social Mentions" under perioden 1 augusti - 12 oktober i år.

@Milith: BRA deal där :). 29/11 Blev en Xbox S. Kan inte motivera att köpa Switch till de pengarna baserat på spelutbudet just nu. Dåligt read dessutom...köp den vilken annan dag på året som helst till samma pris. PS4 var bara för dålig affär, ingen 4k bluray , sämre grafik, högre pri... 29/11 Blev en Nintendo Switch på CDON för 2990:- Mario odyssey för vanligt pris.. Fri frakt var det också. 28/11 @Quiz: den där nyheten är en ren gissning. Adobe-undersökningen den hänvisar till bygger på hur många gånger Switch nämnts i ”Adobe social media” (vad nu det är) mellan aug-okt. Man kunde lika gärna ha kollat Twitter-omnämnanden under en period och hävd... 28/11 http://nintendotoday.com/switch-was-the-most-purchased-product-online-on-black-friday/ switch sålde ultra bra i USA 27/11 Köpte till sist en Switch med min bättre hälfts tillåtelse. Samt spel till PS4 och PC. Hade jag inte redan ägt en Xbone så hade jag tveklöst köpt en. CDON har sjukt bra dealar på konsolen som är min favoritmaskin att spela på. 27/11 Kammade full vuxenpoäng med enda köpet som blev en eltandborste :) Nu får Karius och Baktus passa sig. 27/11 Bara prylar till köket. Våg, peppar/saltkvarn etc Baka är för roligt :> 27/11 Spel tycker jag att det har varit bra/ok reor på. Resten? Eh nä, de skulle inte ens bli insläppta på BF i Amerikat. Det är bättre slumpmässiga rabatter under året på det mesta. 27/11 Bytte ut min Gamla Philips HDTV mot en LG OLED med HDR, skillnaden blev som natt och dag. Väldigt besviken på spelreor i övrigt. Xbox Live hade bra reor på spel i början på förra veckan iaf, fick Assassins Creed Origins och Shadow of War för drygt 700kr... 27/11
Skicka en rättelse