PS4 var den konsol som sålde bäst hos Webhallen under Black Friday. Och det trots stadiga framgångsrapporter för Switch under året, en toksnabb Xbox One X på marknaden och erbjudanden om att köpa en Xbox One S och ett spel för under 2 000 kronor.

Men det var ändå jämnare än väntat mellan de tre stora konsoltillverkarna i år, säger Christer Pettersson, Webhallens inköpschef för spel och leksaker, till FZ.

– PS4 sålde bäst, säger Pettersson. Men det var lite jämnare mellan de tre konsolerna än vad jag räknade med att det skulle vara. Det var mindre skillnad än förra året.

Att PS4 och Switch går bra överraskar kanske inte, men Pettersson säger att Xbox One gått okej under hela året och att den sålt bra under Black Friday-kampanjen.

FZ: Vilken Xbox One-version gick bäst, X eller S?
– Xbox One S sålde bäst, men det har ju också med tillgången på X att göra.

Från Adobe kommer en rapport om att Switch var populärast på USA-marknaden under Black Friday. Konsolens eventuellt (ja, eventuellt - se nedan) högre popularitet i Nordamerika kan bero på att den varit bristvara där under långa perioder men att den nu finns brett tillgänglig. Men man ska vara medveten om att källan inte är den faktiska försäljningen, utan vad Adobe kallar "12 million Adobe Social Mentions" under perioden 1 augusti - 12 oktober i år.