Andra världskriget ur ett animeperspektiv.

Valkyria Chronicles 4 bekräftades till Playstation 4, Switch och Xbox One någon gång under 2018. (Och det borde seriöst komma till pc också, med tanke på originalets fina mottagande på Steam.)

Undertecknad hoppas på ett spel av annan kaliber än medelmåttiga spinoffen Valkyria Revolution, men med tanke på att detta äger rum i samma värld som det snart tio år gamla originalet är jag optimistisk. I den första väldigt långa (och väldigt japanska) gameplay-genomgången av Valkyria Chronicles 4 verkar det tack och lov påminna starkt om hur första spelet tedde sig.

Spelet må vara till 90 procent klart, men så ska det ju förstås översättas också...

Ser typ likadant ut som första spelet till ps3:an. Hade väl kanske hoppats på lite annorlunda utseende även om jag förstår att de vill ha kvar känslan att det är någon slags blanding mellan en levande tavla och anime. I slutändan är det ju ändå slutresu... 29/12 Glömde att säga att de bytt namn på Turkiet till Jutland. Inte nog med det så finns det även ett folkslag som kallas för "Darcsen" som är ungefär Valkyrias svar på judar. Slängs i fång/arbetsläger och avrättas, ganska hemskt. Gallia är mer öppet för dem... 28/12 Bara det inte är ett high-school drama som tvåan så blir det okej 28/12 @Map-pen: det låter intressant. Jag ska hålla ögonen öppna. Men kan inte låta bli att paralleller till just Hitlers tankar om att Europa (Tyskland) skulle bli världen 🙂 Mest på skoj. 28/12 Det är i alla fall centret av spelet, de har gjort lite ändring om jag inte minns fel så ser Skandinavien, England etc inte ut som i verkligheten etc och går under andra namn. Resten av världen finns vad jag förstår men har ej sett någon karta ifrån spe... 28/12 @Map-pen: ok? Att Europa är världen? 27/12 Spelets världskarta liknar Europa med en del ändringar och inga riktiga länder finns heller med på kartan. Det är ett fiktivt universum baserat på WW2 och Europa, med det är allt. Personer, länder, händelser, teknologi etc är helt annan. 27/12 @Maysay: Nej, Det utspelar sig i ett fiktivt "nästan som - Europa" 27/12 Ur ett Animeperspektiv? Betyder det att Hitler vann, med tanke på vilken sida Japan stod på 🙂 27/12
Skicka en rättelse