Snabbast i Japan och nu även kvickast i USA.

Att hitta positiva nyheter om Switch just nu är ungefär lika lätt som att hitta sand i Sahara. Den spås bli större än Wii, Nintendo hoppas ha sålt totalt 34 miljoner konsoler om drygt ett år och i Japan är det den snabbast säljande konsolen någonsin. Detsamma gäller nu också USA.

I ett pressutskick meddelar Nintendo att man sålt 4,8 konsoler i USA sedan releasen i mars 2017. Därmed förpassas Wii med 4 miljoner ex till historieböckerna. Reggie Fils-Aime är nöjd.

Fans across the country have experienced the joy of playing their favorite games at home or on the go. Now that many more people have received Nintendo Switch systems for the holidays, we look forward to bringing them fun new surprises in 2018 and beyond.

60 procent av Switchägarna i USA har köpt Super Mario Odyssey och nästan lika många (över 55 procent) har köpt Zelda: Breath of the Wild. Även Mario Kart 8 (vilket från början är ett Wii U-spel) ligger på över 50 procent medan Splatoon 2 landar på strax över 20 procent.

+ steamworld dig 2, 1-2-switch. Är det endast fysiska kopior igen? Minecraft har legat på topplistan i nintendo store sedan starten. Känns som det också köpts av en hel del 05/01 Så exklusiva spel säljer konsoler, tusan vem hade kunnat tro det. Utgår jag från mig själv så är detta föga förvånande, Switch är en konsol som har spel jag vill spela men som inte går att få tag på till PC. Så det verkar inte längre röra sig om att fol... 05/01 @Threezool: Den går jättebra även i Sverige, Webhallen har haft Switchen som toppsäljande produkt sen den släpptes och även andra kedjor meddelar hög försäljning. Däremot har tillgången varit större, inte bara i Sverige utan Europa i stort. Det innebär... 05/01 Som jag har förstått det så har den inte sålt lika bra i Sverige där det fortfarande finns massa exemplar kvar på hyllorna men i USA så har det varit slutsålt överallt i princip. 05/01 Kul för nintendo! Med katastrofen wii-u så trodde jag timmen var slagen för nintendo.... Vågad chansning av nintendo som jag faktiskt inte trodde skulle göra någon större succé. Ack så fel jag hade... Ingen av min sons kompisar (ungar i 11 års åldern)... 05/01 Jag kan tänka mig att Nintendo visste att de hade en bra 2017 lineup, och sen hoppades på succé, så att tredjepartsstödet blev såpass stort att de kan ta det lite lugnt i början av 2018 med spelsläpp. På så vis kan de förbereda E3-presentationer och Nin... 05/01 Ingen aning vad du pratar om. Men antar att ni fortsatte jiddra i den andra tråden långt efter jag lämnade den? 05/01 Om bara Project Octopath Traveler kunde komma ut så blir jag nöjd. 05/01 Yoshi och Kirby är jag personligen trött på så inget som intresserar mig i alla fall och heller inga spelserier som säljer konsoler i den här takten. Pokémon, Metroid och Bayonetta 3 vet vi i dagsläget nästan ingenting om och finns väl inte mycket som... 05/01 Nehe, det blev den ju inte... vad konstigt? @Sipmo @kaealy 05/01
Skicka en rättelse