Med en helt ny 3D-motor dessutom.

Tomb Raider 1, 2 och 3 Remaster är på väg till Steam, annonserade utvecklarna Realtech VR på Twitter. Spelen kommer även använda sig av en ny 3D-motor samt ha stöd för OpenVR.

För att få tag i dessa spel när de väl kommer ut måste du äga originalen, som i sin tur går att köpa på Steam.

Den nya 3D-motorn kommer förbättra många av texturerna samt ha stöd för Windows 7 och uppåt. Vill du däremot njuta av den gamla goda tiden kommer det finnas en möjlighet att gå tillbaka till de gamla texturerna.

Realtech VR säger inget om datum mer än ”i år”. Däremot ska en trailer till spelen dyka upp någon gång nästa månad.

Det var det spåret jag var inne på, du var lite duktigare på att uttrycka det bara :) 15/03 Självklart :) men det som sas var att fans "är bättre", vilket givetvis är skrattretande. Alla som är anställda är ju också fans, gamers, osv... Bröt sönder argumentet lite bara. 15/03 Spot On. Och så är det med väldigt många spel nuförtiden. 15/03 Jag vet inte vad de företaget haft för budget, men om den är begränsad och målet bara är att göra en remaster så är väl det okej. Typ godkänt men inget mer. Men har de stora resurser så borde de kunna göra något roligare, det kan jag hålla med om. Varfö... 14/03 Jag förstod vad du menade redan från början. Nej, remakes är inte alltid bättre än remasters. Självklart kan inte mitt argument appliceras i varenda scenario, det blir jättedumt, men i det här fallet med spelet tycker jag ju att företaget här helt klart... 13/03 Det verkar som att du tycker att en remake alltid är bättre än en remaster. Det är där jag inte håller med, kort och gott. En remaster görs ju av en viss anledning, precis som en remake görs av en viss anledning. Mängden jobb man lägger ned på det ena... 13/03 Syftet med båda metoderna är att fräscha upp ett spel. Om du tar en villa och renoverar den eller bygger en ny, exakt likadan fast i modernare snitt, är inte båda metoderna att bygga på hus då? Det enda som skiljer är mängden arbete man lägger ner. I... 13/03 Ja, helt riktigt! För att det är helt olika typer av projekt, som jag redan nämnde i mitt förra svar. Och självklart är det alltid grymt imponerande när fans lägger ned mängder med tid och gör remakes, inget snack om den saken. 13/03 Du tycker alltså att jämförelsen är dålig för att företaget ifråga har lagt ner mindre jobb på spelet? Själv anser att jag när fans gör en remake av ett spel är det betydligt mer imponerande och exalterande än när ett företag, med anställda som får beta... 12/03 Givetvis innebär remake mera jobb, just därför är det ju vettigt att jämföra remakes med remakes och remasters med remasters. Annars är det som att jämföra en gammal vaxskiva med en Blu-ray disc. :D 12/03
Skicka en rättelse