8 999 kronor för uppgraderade Vive.

Vive Pro, den uppgraderade varianten av HTC:s virtual reality-system, har i dag fått releasedatum och prislapp.

Den 5 april lanseras Vive Pro, och priset ligger på 879 euro för enbart headsetet (utan fyrar och Vive-handkontroller). Webhallen och Inet har satt priserna till 8 999 kronor.

Samtidigt sänks priset på den nu två år gamla original-Viven med ungefär en tusenlapp. Du får den för drygt 6 500 kronor, och då ingår fyrar, handkontroller och allt annat nödvändigt.

Nytt hos Vive Pro är högre upplösning, inbyggt headset, bättre balans (headsetet är inte lika framtungt), dubbla framåtriktade kameror, fler justeringsmöjligheter, med mera. Våra kollegor Sweclockers lät sig imponeras när de testade Vive Pro på CES-mässan i början av året - se dem berätta om upplevelsen i filmen högst upp.

Det kan jag verkligen tänka mig. Jag skulle gärna spela typ en helikopter simulator, Vietnamkriget i VR. Överlag där avataren (spelkaraktären) sitter ner, och styr med rattar, spakar, knappar, så det fysiska glappet till spelaren inte blir så stort. Jag... 21/03 Riktigt bra. Att köra racingspel i VR ger en känsla som inte finns överhuvudtaget med skärm. 21/03 Det är ju dagens sanning såklart. Är PC2 bra i VR? 21/03 Har över 100 timmar i Project Cars 2 i VR och även många timmar i DCS och War Thunder. Vad det är för spel kvittar, poängen är att ha roligt. Och roligt är det. Som fan! 21/03 @PrinceToadstool: Hundratals timmar av indie eller tech demos ja. Kanske eventuellt RE7? I övrigt, du har inte hundratals timmar AAA spelande bakom dig, du väntar också på de tunga releaserna. 21/03 Nu? Köpte Vive för snart två år sen och har fått hundratals timmar underhållning med den. Att påstå att det inte finns spel att spela är lika okunnigt som ditt påstående om att det bara är en annan typ av skärm, när det i själva verket är en fullständig... 21/03 Jag låter er betatestare köpa VR nu så köper jag den riktiga modellen när den släpps senare. Då kanske spelen finns också 21/03 Visserligen är det dyrt och det finns mycket att utveckla med VR. Det är ju relativt färsk marknad som är lite knakig pga att alla har inte råd med det. Och som du säger; det kräver bra dator för att få det att gå bra. Men jag som älskar att flyga i div... 20/03 Sluta trolla. Påstår man att det bara är olika skärmtyper har man inte ens testat Vive. 20/03 Nä. Sämst analogi. Swimmingpool och bil är 2 totalt olika saker. Spel på TV och spel på VR är samma sak, bara olika skärmtyper. Kom igen att motivera ett 9 lax inköp, och troligen ett nytt grafikkort, bara för att ha "VR" (det är inte ens VR i Nuvarande... 19/03
Skicka en rättelse