Clive Barker-flörtande vider- och ångestspelet Agony som utvecklas av polska Madmind, har inte helt förvånande stött på patrull. I sin iver att förmedla äckel och naket från helvetes allra hemskaste kretsar råkade man gå lite för långt för att klassificeringssytemen hos Microsoft och Sony skulle hålla sig på mattan – en "mature only"-märkning skulle helt sonika bannlysa spelet från Xbox och Playstation.

För att råda bot på detta måste Madmind nu skala bort de värsta hemskheterna, och på så sätt nå en "mature"-klassificering vilket ger tillträde till konsolerna. Hårda bud, kanske främst för de av konsol-kickstartarna som gått och drömt om oförblommerad, grafisk plåga. Men pc-spelarna går en "ljusare" framtid till mötes – Agony kommer att få en patch där allt innehåll återställs till originalvisionen. Detta berättar Madmind i en kickstarter-uppdatering.

Filmsnuttarna nedan ger en (besk) försmak om vad ni kan komma att förvänta er från Agony. Spelet skulle ha släppts 30 mars men är försenat. Inget nytt releasedatum har utannonserats.

Ytterligare 8 minuter Agony-gameplay
En medlem retrorecenser Clive Barker's Undying