Serien verkar vara tillbaka i gammal god form.

Med ett nytt spel byggt på samma koncept varje år tror väl egentligen ingen att Call of Duty kommer hitta tillbaka till forna dagars toppbetyg. Men se! De första recensionerna av Call of Duty: Black Ops 4 säger något annat.

Betygen från ett tiotal siter samlade av Metacritic pekar på att Treyarchs beslut att införa battle royale-läget Blackout och slopa singleplayer-kampanjen var ett klokt drag. Betygssnittet efter 15 recensioner är 87 av 100 – det högsta snittet på bortåt ett decennium. Det ska sägas att snittet bygger på PS4-versionen och att det kan komma att ändras (ner eller upp) i takt med att fler recensioner ramlar in. På Open Critic snittar spelet 90 av 100 efter tio recensioner.

Några av hyllningarna:

FZ-Calle har ägnat förmiddagen åt att spela/streama Black Ops 4, se streamen i efterhand här nedan. Vi fick koden sent i går, så han behöver ett par dagars spelande på sig innan han är redo att sätta betyg. Recension kommer nästa vecka, alltså.

Jag tycker att det nya spelläget Slipgate i Quake Champions påminner om COD Black Ops Blackout. Där har man också bara ett liv på sig i varje match. Men det är inte så många minuter som man måste bli spectator och bara kunna se på när de andra spelar... 16/10 Är spawns i MP lika trasigt som kommit att bli standard i CoD? Lär man sig hur det fungerar kan man abuse:a skiten ur det? :) 15/10 Håller med om att det nu i BO4 är kaos att spela multiplayer. Det är för snabbt tempo. Jag hinner ofta inte en se vad som händer förrän jag är skjuten och får se i reprisen efterhand vad som hände. Jag kan inte se var de är eller var de kommer i från.... 15/10 Trodde du som många andra kritiserade utan vetskap. Ber om ursäkt om jag uppfattades som otrevlig. Håller dock inte med dej om MP-läget. Tycker de är väldigt intressant men det har brister. Förstår dock inte varför banorna är formade som de är. Banor... 14/10 Var kan man köpa detta för digital download? 14/10 Är väl ganska kul. Men de har skruvat ner grafiken rätt bra från 3an. Det är för mycket konsol över hela upplägget 13/10 Att kalla det sämst vore lite att ta i, personligen skulle jag dock hävda att de har valt att anpassa CoD betydligt mer efter konsol sedan MW2. Kontrollerna är enklare, din FOV är anpassad och likaså när det gäller den tick-rate som deras servrar använd... 13/10 Nej vad vet jag egentligen? Jag körde bara Betan för Black Ops 4, sedan Blackout och har förbokat och spelat spelet sedan igår. Vanliga multiplayerläget är ganska sämst. Det har gått kraftigt utför för CoD-serien sedan Modern Warfare. Som tur är så rädd... 13/10 Har du ens spelat spelet? Har du spelat något CoD den senaste tiden? Alla spellägena är riktigt tighta och har sin charm. 13/10 Konstigt nog så tycker jag hittills om vanliga mp mer än blackout. Köpte det för blackout men stannar för mp. Längesen jag haft så här kul med ett spel! 13/10
Skicka en rättelse