Red Dead Redemption 2 var 2018 års stora snackis, men inte det spel som sålde bäst. Åtminstone inte digitalt till Playstation 4 i EU.

Sony redovisar storsäljarna under förra året i EU respektive USA. I vår region var Fifa 19 det spel som sålde bäst digitalt, följt av Call of Duty: Black Ops 4 och Red Dead 2 på tredje plats.

På plats fyra återfinns ett utropstecken – det fyra år gamla GTA V, före de hyllade färskingarna God of War och Spider-Man. Åtta av de tio första spelen är uppföljare, med Gang Beasts och Rocket League som trendbrott på plats åtta och nio.

De 10 bäst säljande spelen i PS Store i EU 2018

  1. FIFA 19

  2. Call of Duty: Black Ops 4

  3. Red Dead Redemption 2

  4. Grand Theft Auto V

  5. God of War

  6. Marvel’s Spider-Man

  7. FIFA 18

  8. Gang Beasts

  9. Rocket League

  10. Far Cry 5

I USA sålde Black Ops 4 bäst, följt av Red Dead 2 och Spider-Man. Där var samtliga topp 10-spel uppföljare.

En uppenbar slutsats att dra är att årliga uppföljare går hem i stugorna. Och man frestas fundera kring hur priset påverkar potentiella kunder. Red Dead 2 kostade 749 kronor till PS4 (och Xbox One) digitalt, medan det kunde köpas 200 kronor billigare på skiva. Och åldingen GTA V kostar en tredjedel, cirka 250 kronor.

Hur påverkar priset dina spelköp – inte alls, lite eller är det helt avgörande? Berätta i kommentarerna! Och rösta var din plånboks smärtgräns går.