Det blir inget Star Wars-spel från EA Vancouver. EA ska ha lagt ner projektet, uppger Kotaku som fått uppgiften bekräftad från tre källor.

Anledningen uppges vara att beslutsfattare hos EA bedömde att spelet skulle ta för lång tid att färdigställa, och därför lägger ner projektet och satsar på att få ut ett mindre Star Wars spel. Möjligen kan det vara klart i slutet av 2020, då också nästa generation konosler kan tänkas vara på gång.

EA Vancouvers Star Wars-spel uppges ha gått under arbetsnmanet Orca. Det ska ha befunnit sig tidigt i utvecklingen och ha varit ett storydrivet singleplayer-spel där du spelade en skurk eller prisjägare som utforskade olika delar och fraktioner från Star Wars-världen.

Om uppgiften stämmer är Respawns actionäventyr Star Wars Jedi: Fallen Order det enda officiellt tillkännagivna fullstora Star Wars-spel som för närvarande är under utveckling.

Det här är det projekt som EA Vancouver tog över och startade om efter att EA la ner Visceral Games och deras Star Wars-spel hösten 2017. Men det verkar alltså inte som att Vancouver-studion heller lyckades få fram en idé som företagets beslutsfattare trodde tillräckligt på.

EA har sedan 2013 haft rättigheterna att göra spel av Star Wars. Så här långt har det resulterat i två Star Wars: Battlefront och något mobilspel.

EA har såvitt känt ännu inte kommenterat uppgiften. FZ söker svenska EA för en kommentar.