Tre källor uppger att EA Vancouvers open world-projekt lagts ner.

Det blir inget Star Wars-spel från EA Vancouver. EA ska ha lagt ner projektet, uppger Kotaku som fått uppgiften bekräftad från tre källor.

Anledningen uppges vara att beslutsfattare hos EA bedömde att spelet skulle ta för lång tid att färdigställa, och därför lägger ner projektet och satsar på att få ut ett mindre Star Wars spel. Möjligen kan det vara klart i slutet av 2020, då också nästa generation konosler kan tänkas vara på gång.

EA Vancouvers Star Wars-spel uppges ha gått under arbetsnmanet Orca. Det ska ha befunnit sig tidigt i utvecklingen och ha varit ett storydrivet singleplayer-spel där du spelade en skurk eller prisjägare som utforskade olika delar och fraktioner från Star Wars-världen.

Om uppgiften stämmer är Respawns actionäventyr Star Wars Jedi: Fallen Order det enda officiellt tillkännagivna fullstora Star Wars-spel som för närvarande är under utveckling.

Det här är det projekt som EA Vancouver tog över och startade om efter att EA la ner Visceral Games och deras Star Wars-spel hösten 2017. Men det verkar alltså inte som att Vancouver-studion heller lyckades få fram en idé som företagets beslutsfattare trodde tillräckligt på.

EA har sedan 2013 haft rättigheterna att göra spel av Star Wars. Så här långt har det resulterat i två Star Wars: Battlefront och något mobilspel.

EA har såvitt känt ännu inte kommenterat uppgiften. FZ söker svenska EA för en kommentar.

Tack till Pretorian24, Piraten88 för detta #nyhetstips!
Ja det var det väl, det var ju ingen som gapade efter Star Wars spel då direkt. Var väl oftast ganska mediokra och dåliga spel med några få undantag. 19/01 Var det någon som klagade på lucasarts ? I rest my case. Förvisso så var ju lucasarts en älskad utvecklare och utgivare, på väldigt många sätt som EA inte är. Så du har rätt. Lucas arts pissade ju inte sina fans i ansiktet bara sådär liksom. 18/01 Jag tror att det är så enkelt att de inte vill investera i ett projekt som inte garanterat är klart innan deras licens går ut. Det finns inga garantier alls att de får behålla licensen när den går ut och då har de kastat miljontals dollar i sjön. 17/01 Ge det till guerilla games eller insomniac 17/01 Jo absolut, det finns alltid någon som klagar oavsett. Men så är det ju alltid... 17/01 Sett flera som håller på och postar nån jämförelsebild med hur många Star Wars spel som gjordes under LucasArts-tiden kontra EA's tid.... hade EA faktiskt mjölkat ut så många spel hade folk förstås klagat på det istället. 17/01 Är inget fel på lite så länge det är bra. Kvalitet över kvantitet. 17/01 Antingen klagar man på att de mjölkar för mycket eller så är det för lite.... 17/01 Så Disney har absolut inte ett enda finger i detta? Kolla bara på filmen The Last Jedi så känns detta något tvetydigt. Hade Disney nu varit som sådana, så hade de troligen slussat över detta Star-Wars kontrakt till någon annan studio. Jag tror det handl... 17/01 Kommer till mobiltelefonen istället! :P 17/01
Skicka en rättelse