En serie utan svackor. Borderlands 3 har mycket att leva upp till.

Efter flera plågsamt tysta år är Borderlands på tapeten igen. I september släpps Borderlands 3 till Playstation 4, Xbox One, samt till pc – via Epic, då Steamversionen dröjer till våren 2020. Ett tilltag som fått många spelare att se rött och recensionsbomba serien på Steam.

I samma veva som Borderlands 3 tillkännagavs bad vi er – precis som i fallen Bioware och Far Cry – att rösta fram formkurvan för den uppskruvade och co-op-glada serien. Och rösta gjort ni!

Drygt 2 000 åsikter senare kan vi konstatera att (och det är nog få som är förvånade) Borderlands 2 är seriens mest älskade del. Snittet 4,5 på en femgradig FZ-skala är lysande. De andra delarna i serien ska dock inte skämmas. Originalet fick 3,7 medan 2K Australia-utvecklade The Pre-Sequel landade på 3,1. Snudd på mycket bra respektive bra, alltså. Det här är en stabil serie.

Tales from the Borderlands, det narrativa äventyret från Telltale, är seriens udda fågel. Det märktes också på betygen. Inget annat spel i den här kvartetten fick lika många bottenpoäng. Å andra sidan delade mer än hälften ut fyror eller femmor i betyg, vilket ändå gav snittet 3,6.

Borderlands 3 har med andra ord ett rikt arv att förvalta.

Skicka en rättelse
Om det är något Borderlands gör bra så är det att vara en looter shooter med otroligt bra komedi. Dock tycker jag spelet har djupet av en barnpool när det gäller gameplay. 06/04 jag går direkt på 2an! Finns mkt nog att hämta bara där tror jag 06/04 882 timmar här. Kan bara hålla med, de lyckades väldigt bra med det spelet och dlc'n. 06/04 Skulle säga att det är värt att spela 1:an för att hänga med i storyn, men kör gärna igenom det med en eller flera kompisar, det blir så mycket roligare och att man får dela upplevelser. 1:an kan va lite segt men kör man med kompisar så tänker man inte... 06/04 @MegaBlaff: Bryr du dig om storyn så kan det ju vara ide´att börja med ettan, om du bara vill ha en solid looter-shooter så föreslår jag att du hoppar direkt på tvåan.. Pre sequel är... inte bra.. och som jag sa tidigare, handsome collection* är gratis... 05/04 Jag är väldigt nyfiken på hela Borderlands-serien men det känns lite rörigt för mig som oinsatt. Om jag vill lira något i serient i väntan på 3:an, ska jag då ta det från början, eller hoppa på exempelvis 2:an som tydligen är bäst? 05/04 Smaksak - jag tyckte personligen inte alls om pre-sequel. Tyckte den var astråkig. 05/04 @Jozo: ellerhur, jag kommer också tillbaka gång på gång, och tröttnar man, så slänger man in Reborn modden för lite variation :) har just nu 500+ timmar på steam. Jag kör vanligtvis med UCP, (Reborn har UCP inbakat också) men just nu så är moddstödet... 05/04 Jag har närmare 900 timmar i BL2, det är något med det spelet som får en att komma tillbaka hela tiden. 05/04 Jag förstår personligen inte heller hur Borderlands 1 klassas högre än pre-sequel. Pre-sequel var ju grymt kul, om något kort. Medans Borderlands 1 alltid kändes lite tomt, ofärdigt, enformigt och lite trasigt (men ändå ett bra spel). Det håller jag ver... 05/04