Valve släpper igenom den helt uppenbara stölden Tank Battlegrounds.

Saknar du Battlefield 1942? Snart kan du (kanske) spela det igen, på Steam. Eller rättare sagt en kopia. Eller ännu rättare sagt, en stöld.

Tank Battlegrounds heter spelet som är en rak stöld av Dices stilbildare, och den försöker inte ens låtsas som något annat. Till och med den ikoniska signaturmelodin finns med i trailern. Som utvecklare står kinesiska 自由合伙人 (som Google grovöversätter till "gratis partner"), och det är alldeles uppenbart en partner som inte lagt särsilt mycket tid på att lära sig betydelsen av upphovsrätt.

Releasedatumet är satt till 30 maj och "juni 2019", beroende var på Steam-sidan man läser. Återstår att se om EA:s advokater hinner får Valve att plocka ner stölden innan dess. Under tiden kan vi fundera kring vilket ansvar Valve och Steam har för de spel de säljer i sin butik.

*Uppdatering: Icke helt otippat har Tank Battlegrounds försvunnit från Steam innan det hann släppas. Innan dess hann det byta namn, få helt andra skärmdumpar och utvecklaren bad om ursäkt och förklarade tilltaget som ett dåligt skämt.

Skicka en rättelse
Fint att du fick fram den iaf, nu finns inte ens länken att beskåda. Ironiskt att han vill framhäva kinser som ett ärligt och hårt arbetande folk och att det här bara var han som gjorde en blunder. Att det skulle vara "bad joke" tror ju ingen på, det... 03/06 Steam har tyvärr blivit så fullt utav bloat så det känns som en webbläsare med 30 toolbars. 03/06 Hur letar du efter bra spel? Själv använder jag tips på spelforum, youtube gameplays, nätet generellt, spelrecensioner med mera. I övrigt är Tank Battlegrounds borta från Steam. 30/05 "Utvecklaren" har nu kommenterat saken... (https://steamcommunity.com/games/1081530/announcements/detail/1601506262365382033) 29/05 @Zerp: Nej, inte okänt men samtidigt inget "stort" spel. Vi snackar om ett simpelt spel gjort av en ensam utvecklare och ingen utgivare. Många säger att det bara är AAA spel som dyker upp i rekommendationerna... så är uppenbarligen inte fallet. Dessutom... 29/05 Swarmlake ser ut att ha 767 recensioner just nu och om snittet av antal som köpt spelet per recension är 80 stycken så det betyder att spelet sålt ca 61 tusen kopior. Det är alltså knappast ett okänt eller icke framgångsrikt indie spel. Vi kan också not... 29/05 Sånt här som händer när man har sån dålig koll Steam har. Spel har till och med sålts utan fungerande exe fil i det förflutna. Det är nog bättre nu men fan vad dom behöver kurera bättre. Algoritmer är alldeles för tidiga för att kurera på det sättet för... 29/05 Det verkar ha blivit ett annat spel nu, wtf. Som folk ovanför nämner är det andra bilder nu och annat släppdatum, men det är inte bara det som förändrats. De har även förändrat beskrivningen. 29/05 Ja, andra screenshots nu. Frågan är varför de la upp bf1942's bilder. Kanske en PR-kupp, nu känner många till spelet. 29/05 Jag tolkar att om jag klickar ur de rutorna så kan jag t.ex. missa Witcher3 och liknande spel som är nudity or sexual content, frequent voilence or gore, och säkerligen en drös andra liknande spel. Vilket jag så klart inte vill. Adult only sexual conten... 29/05