Nu är det bekräftat: coronavirusets framfart får ESA att ställa in E3. Men detta innebär inte att spelfesten är inställd. Nintendo har sedan 2013 kört sitt Nintendo Direct-format, och nu följer (åtminstone) Microsoft och (kanske) Ubisoft deras digitala exempel. Phil Spencer hälsar via Twitter att man "firar nästa generation av gaming med Xbox-communityt och alla som älskar att spela via ett digital Xbox-event". Detaljer om detta ska komma under de närmsta veckorna.

Ubisoft uttrycker besvikelse men säger att hälsan måste gå först. De utlovar inget digitalt event på rak arm men hälsar att de "utforskar möjligheter för en digital upplevelse".

Med andra ord: Nintendo Direct, "Xbox Direct" och (eventuellt) "Ubi Direct". Det återstår att se vilken väg andra flitiga Los Angeles-resenärer tar, så som Bethesda och EA. Sony bekräftade redan i januari att de skippar E3 i år (också). Men då människor törstar efter Playstation 5-nyheter kanske även Sony tar en digital väg. Vi håller er förstås uppdaterade om utvecklingen.