Följer fler deras exempel?

Nu är det bekräftat: coronavirusets framfart får ESA att ställa in E3. Men detta innebär inte att spelfesten är inställd. Nintendo har sedan 2013 kört sitt Nintendo Direct-format, och nu följer (åtminstone) Microsoft och (kanske) Ubisoft deras digitala exempel. Phil Spencer hälsar via Twitter att man "firar nästa generation av gaming med Xbox-communityt och alla som älskar att spela via ett digital Xbox-event". Detaljer om detta ska komma under de närmsta veckorna.

Ubisoft uttrycker besvikelse men säger att hälsan måste gå först. De utlovar inget digitalt event på rak arm men hälsar att de "utforskar möjligheter för en digital upplevelse".

Med andra ord: Nintendo Direct, "Xbox Direct" och (eventuellt) "Ubi Direct". Det återstår att se vilken väg andra flitiga Los Angeles-resenärer tar, så som Bethesda och EA. Sony bekräftade redan i januari att de skippar E3 i år (också). Men då människor törstar efter Playstation 5-nyheter kanske även Sony tar en digital väg. Vi håller er förstås uppdaterade om utvecklingen.

Skicka en rättelse
Tror att behovet av att träffas face to face alltid kommer att finnas där. Det är så djupt mänskligt. Men i vilken form det blir återstår att se. det var ju inte som att E3 inte hade problem innan den här skiten träffade fläkten. 12/03 Sony kom verkligen billigt undan i år. Kanske var det Sony som skapade den nya coronasträngen för att rädda sig själva från förnedring. Förbannade japaner!!! ;) 12/03 E3 har överlevt andra saker. E3 överlevde Sony's avhopp. Så länge Microsoft är där plus i stort sett hela spelbranschen kommer E3 att överleva det här med. 12/03 Hur som helst så tror jag att det är många som kommer att testa 2021. Om det ger frukt är en annan fråga. 2022 tidigast kommer dom kanske tillbaka 11/03 Många kommer göra just den kalkylen efter sommaren, vad ger mest bang for the buck. Magkänslan säger att vi behöver liknande tillställningar i spelbranschen men jag kan också ha fel. 11/03 Då kan man också sluta med Gamescom och liknande då man kan göra allt online endå. Jag var med på Gamescom 2018 som representant för ett spelföretag och det kändes där att utvecklare och liknande kunde komma mer i kontakt med spelare och journalister.... 11/03 Spektakeleffekten är förvisso sann, men avhopparna kan ändå köra streams och dylikt i samband med e3/valfri mässa 11/03 Man ska dock inte underskatta spektakeleffekten. E3 för ändå folk att samlas och verkligen hungra efter nyheter. Den effekten får man inte av en separat livestream. 11/03 Risken finns plus kostnaden är ju mindre. 11/03 Frågan är nu om det här är sista spiken i kistan för E3. Nu när alla blir tvingade att göra egna event kanske många företag kommer gilla det bättre (mer kontroll) och fler hoppar av E3 2021. 11/03