Wipeout Rush ser till att jobba i rejäl uppförsbacke från första stund. Jo, det är första nya delen i Wipeout-serien på nästan 10 år; Wipeout 2048 släpptes till PS Vita under 2012. Det rör sig dock inte om en storstilad Playstation 5-fest, nej, Wipeout Rush är ett mobilspel med kortfunktioner.

Det är visserligen inget renodlat kortspel – det hade varit ett dramatiskt genrebyte! – men det är inte heller ett racingspel. I stället axlar du rollen som en manager som får finna sig i att se på när ditt team kör ikapp medan du håller i trådarna (korten?). Det är svårt att reda ut exakt hur det kommer te sig, men det finns en beskrivning av spelet på den officiella sajten.

Wipeout Rush will include both Quick Race and Championship Cup game modes complete with 5 different tracks, 60 iconic Wipeout ships, a wide range of familiar weapons, 12 Championship Cups each with their own boss, and bundles of collectables.

Det där låter som ett racingspel, men så är det alltså inte. Strikt singeplayer ska det åtminstone vara, och du ska kunna samla på kort som låter dig lära mer om skepp, piloter och banor. Ett lore-tungt Wipeout utlovas hur som helst, i serietidningsstuk. Release sker någon gång under 2022.

Sony har tidigare bekräftat fler mobilspel av sina stora serier, så detta är nog bara början.