Square Enix sa att de blev glatt överraskade över hur bra Outriders sålde och att det kan bli deras nästa stora varumärke. Men trots det rapporterade utvecklaren, People Can Fly, att de inte fått några royalties, vilket de antog var för att spelet inte sålt tillräckligt bra. Hur det än ligger till så jobbar de vidare med spelet, och i dag släpptes vad de själva kallar för en massiv uppdatering.

I och med uppdateringen kan vi ge oss i kast med fyra nya Expeditions, som är spelets end game-innehåll. Därtill kommer Expeditions inte längre ha tidsbegränsningar, vilket innebar att spelare mer eller mindre tvingades att skapa karaktärer med maximal fps dps om de ville ha de bästa belöningarna.

Vidare har de implementerat en serie lösningar för att göra det enklare att få den legendariska utrustning man vill ha. De har även lagt till Transmog-systemet, som låter en omvandla utseendet hos till exempel ett vapen till ett annat vapens, samtidigt som statsen för det första vapnet bibehålls – detta kan göras med all utrustning i spelet.

Avslutningsvis vankas det äntligen lite nytt innehåll, och det kommer i form av fyra Expeditions. Och det är inte det enda nya innehållet som vankas, för nästa år släpps expansionen Worldslayer. Utöver klippet ovan har vi dock ingen information om det.