Under veckan har vi hört rapporter om att ett antal Fifa Ultimate Team-spelare har fått sina konton länsade på spelvaluta och spelare. Spelläget bygger på att köpa paket och hoppas på att man får de värdefullaste spelarna till sitt "ultimata lag", och vissa lägger väldigt mycket pengar på det. Nu har EA tagit bladet från munnen och sagt att det är medvetna om vad som inträffat och ber om ursäkt.

De säger att förövarna använt sig av nätfiske, hot och social manipulation för att utnyttja kundsupporten och ta sig förbi kontonas tvåfaktorautentisering. De uppskattar att under 50 konton har drabbats.

Fler av de drabbade är högprofilerade streamare och professionella Ultimate Team-handlare, så värdet hos det som togs från kontona kan vara rätt högt. Enligt brittiska The Mirror ska förövarna ha fått kontroll över kontona genom att övertyga EA:s support att byta den associerade e-postadressen, endast beväpnade med kontonas Gamertag eller PSN ID.

FUT Donkey säger att han till och med bad EA:s support att lägga till en anteckning i hans konto om att inte ändra några uppgifter, eftersom han visste att "hackare" försökte få kontroll över det. Trots detta ska supporten ha bytt kontots e-postadress utan att kräva verifiering. Han säger sig nu vilja ta till rättsliga åtgärder. Samtidigt lovar EA att de drabbade ska få tillbaka sina konton och deras innehåll.