För äventyrsspelsälskare och kanske i synnerhet de som gillade Telltales Walking Dead-grepp, kom det i december en fin present på posten. Succéromanerna och sedermera även den framgångsrika tv-serien The Expanse, skulle bli spel. I och med Gamescom-mässan som just dragit igång, har vi fått lite mer information om vad det handlar om.

Det var inte helt oväntat att någon ville ta Expanse-universumet till spelvärlden. Men att det skulle bli just en Telltale-liknande produktion var kanske inte högst på listan. Oavsett så ser det mycket trevligt ut. En av de hårdaste karaktärerna, Camina Drummer, får nu huvudrollen. Utvecklarna trycker mycket på att man kommer att kunna spela i nollgravitation, men vi vet ju alla att det är storyn som kommer göra om spelet bär eller brister.

Trailern som visar en del gameplay visar klara spår av Telltale-arvet, blandat med en hel del Dead Space. Tydligen är premissen att Drummer och hennes besättning sysslar med att bärga delar från olika rymdskeppsvrak, och då stöter man såklart på en himla massa problem och konstigheter.