Tvärtemot vad vi hoppats på så blev ingen remaster eller remake av Red Dead Redemption. Istället var det en portning av spelet till Nintendo Switch och Playstation 4, och trots att spelet har 13 år på nacken har det prissatts till runt 500-lappen, vilket får lov att anses vara rätt saftigt.

Någon som inte håller med om det är chefen för Take-Two, Strauss Zelnick. När IGN frågade honom om prissättningen svarade han att det helt enkelt är vad de anser vara ett kommersiellt riktigt pris för spelet. Hannah Sage från Take-Two påpekade även att det inte bara rör sig om grundspelet, utan att man även får med expansionen Undead Nightmare.

På frågan varför de inte gjorde en remaster eller remake istället för en port, svarade han att det har att göra med vilken vision det kreativa teamet har för titeln ifråga, och har de ingen "kraftfull vision" för den så kan de istället släppa spelet i dess originalform.

Red Dead Redemption släpps alltså till Playstation 4 och Nintendo Switch den den 17 augusti, men då endast digitalt. Ett fysiskt släpp sker sedan i oktober. Vill man se hur Switch-versionen står sig mot den gamle Xbox 360-diton så kan man spana in en jämförelsevideo här.