Den 14 mars släpps Star Wars: Battlefront Classic, en samling med de två ursprungliga Battlefront-titlarna plus lite extramaterial.

Samlingen låter upp till 64 spelare gå loss på varandra i en galax rätt jäkla långt borta, och det hela kryddas med ett par extra hjältar och kartor. Spelet släpps till pc, PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One och Switch. Pc-versionen funkar dessutom på Steam Deck.

Eventuell smolk i glädjebägaren är att det inte verkar finnas stöd för spel mellan olika plattformar. Det enda som nämns är att äldre och nyare konsoler i samma familj kan lira ihop. Också prislappen skaver en aning. Samlingen kostar 30 euro på Steam, men där säljs originalspelen (ettan, tvåan) för 10 euro styck. Sony och Microsoft listar Classic-samlingen för 350-380 kronor.

Battlefront och Battlefront 2 släpptes 2004 respektive 2005. De gjordes av numera nedlagda Pandemic Studios och är actionspel som oblygt hämtar inspiration från Battlefield-spelen. Tio år senare gjorde Dice själva två nya Battlefront-spel, förvirrande nog med samma namn. Dessa fick ganska svalt mottagande, särskilt tvåan som var proppad med lootboxar. Det kan ha bidragit till ett mer nostalgiskt skimmer kring originalspelen.