Electronic Arts meddelade igår att Respawn Entertainment har inte mindre än tre Star Wars-järn i elden, som ska inkludera en uppföljare till Star Wars Jedi: Fallen Order, en förstapersonsskjutare och någon form av strategispel från Bit Reactor, som gissningsvis kommer att ha Xcom-liknande gameplay. Något vi inte verkar få mer av är dock Battlefront.

Jeff Grubb på Gamesbeat rapporterar att han pratat med personer som är "bekanta med utannonseringen". Dessa uppger att Dice inte kommer att få skapa ett till spel i Battlefront-serien och att EA har flyttat över alla Star Wars-projekt till Respawn. Kanske kan Battlefront pånyttfödas där någon gång i framtiden?

Detta är hur som helst i linje med vad som rapporterades förra året, då det sades att Dice pitchat Battlefront 3 till EA, men fått avslag på grund av licenskostnaderna – det är trots allt inte gratis att leka med Disneys varumärken. Många av veteranerna som jobbat med serien har dessutom lämnat företaget, så att EA inte vill riskera att kasta pengar i sjön känns logiskt, speciellt med tanke på det halvdana mottagande det förra spelet fick.