Häromdagen kunde vi avslöja att västerländska versionerna av #Yakuza 3 ser vissa förändringar i form av bortklippt material som försvunnit på grund av kulturella skillnader mellan öst och väst. Nu säger #Sega också att ytterligare en anledning till valet att ta bort vissa delar av spelet har att göra med begränsad tid för lokaliserings-teamet.

På grund av den begränsade tiden vi fick tvingades vi utelämna vissa bitar av spelet och vi valde delar som vi kände inte skulle passa så bra med den västerländska kulturen, till exempel en japansk historia-frågesport och konceptet med värdinneklubbar. Vi förstår att detta inte är det mest optimala, men sett till valet att släppa nästa delen av ett älskat spel så våra fans kan uppleva Yakuza-storyn gentemot att inte släppa det alls, så kände vi att det var värt att släppa det med 99 procent av allt innehåll intakt. Vi har försäkrat oss om att handlingen inte i någon skepnad eller form förändrats på grund av frånvaron av frågesporten eller värdinneklubbarna. Du kan fortfarande gå på kabaré och på dejter med damerna i spelet, och Kazuma sparkar fortfarande röv.

Den 12 mars släpps Yakuza 3 exklusivt för Playstation 3.

Det var väl ett jä*** klagande på detta. Skit i varför de gör det. @BME Förlegad kvinnosyn? Må så vara, men hela din kommentar håller intelligensnivån hos en fyraåring. Shit, det krävs en del för att jag ska slänga en meningslös förolämpning på någon.... 01/03 Fast, den västländska bilden av Japan är väl mer eller mindre så låg den kan bli redan? Typ alla jag känner till ser japan som ett ställe där alla jobbar 20h om dygnet, man köper tecknad barnporr och begagnade trosor i automater på gatan och folk aldrig... 28/02 Tycker det är dåligt, de gör det ju bara för att inte bli sedda som ett GTA, men vafan, till och med mass effect har ju strippklubbar, och värdinneklubbar är inte horhus, de är ett tecken på förlegad kvinnosyn visst, men att de tar bort dem för den väst... 28/02 Aww, dom ser så ledsna ut på bilden. Jag undrar om blocket flickan håller i innehåller en bild av frågesporten och nu när den är borta så började hon gråta... *Får en tår i ögat* :( 27/02 tycker spelet hadde ganska dåliga animationer och grafiken var inte helt det bästa, men det var mig roligt som fan :P blir nog ett köp, tur att de inte dubbade spelet :P 27/02 :P påminner mig om när jag kollade på Apple Seed 2 med kommentator spår. En skum amerikansk kille var jättestolt hur han lyckats övertala japanerna att ändra vissa scener för att de annars inte skulle passa vänsterlandet (ändringarna är samma för japane... 27/02 värdinneklubbar, säger bara värdinneklubbar 27/02 Oacceptabelt! 27/02 Jahaja, vi ska alltså lida pga att fransmännen, tyskarna osv inte kan/vill lära sig engelska? Som vanligt då, mao. 26/02 Demot var tråkigt som fan. Spelar hellre River City Ransom. 26/02
Skicka en rättelse