Det är nu tre år sedan #Bungie valde att gå skilda vägar från mångåriga partnern #Microsoft och med #Halo: Reach är deras samarbete helt över. Idag blev det också klart att framtida titlar kommer att ges ut av #Activision Blizzard.

Det exklusiva avtalet sträcker sig tio år fram i tiden men studion är fortsatt oberoende och kommer att äga de varumärken de utvecklar. Bungie-chefen Harold Ryan säger så här:

Vi har valt Activision som partner för vårt nästa varumärke på grund av deras globala räckvidd och erfarenheter av multiplattformssläpp och marknadsföringsexpertis. Från de senaste nio månadernas arbete på det är avtalet står det klart att Activision stöder vårt mål att ge våra fans den absolut bästa spelupplevelsen.

Att det nya avtalet offentliggörs en månad innan E3-mässan i Los Angeles ser vi som ett tydligt tecken på att deras nästa spel kommer att visas upp där.

Hahaha, jag skrattade gott åt den här nyheten! Vilket fail, båda företagen gör ju skräpspel så vad kan dom göra tillsammans? Ett jättedåligt spel troligtsvis ;) Varken halo eller mw2 eller något som dom gjort är av värde. Haha, så kan det vara ibland,... 30/04 Vaaaaaa? 30/04 Infinity Ward fick troligen en dålig deal pga de var i desperat behov av utgivare inför deras första släpp Call of Duty. Jag tror knappast Bungie hade samma förhandlingsläge när de gick in till det stora runda bordet. 30/04 Haha, tror du verkligen att Bungie går blint in i ett sånt här avtal? Activision erbjöd troligtvis bäst tjänster bland distributörsjättarna, Bungie ges större friheter än de hade hos Microsoft, och får äga sina egna IP:n. Vad mer kan begäras av en distr... 30/04 Troligen ett spel med vatten iaf. Bungie snackade om att de skulle putsa på en ny motor som skulle satsa hyfsat hårt på att erbjuda snyggt vatten med realistisk fysik (återstår att se). Till dess annat visas får man utgå från att Bungie sålt sig till... 30/04 lol! 30/04 För att säga det en gång till. Bungie kommer INTE göra Halo spel. Halo märket ägs utav Microsoft. Så det finns ingen chans att Halo kan också exploateras utav Activision. Bungie verkar också försäkra om att de kommer fortsätta support för Halo: Reach... 29/04 Skönt att Halo säljer ut alla spel med hästlängder! Så jävla skönt att se att Halo : Reach Legendery Edition snart ligger högst upp på bokningstoppen ett halvår innan släppet. :P 29/04 Halo serien kommer inte till PS3 (vilket inte gör mig något, dötrist spel). Det är Bungie: s nya spel serie som kommer att komma till PS3 och andra plattformar. Frågan är om det är ett helt nytt IP eller om de ska göra en remake på Marathon! :D 29/04 fattar inte heller detta Bungie kan ju inte vara så jävla, insöade att de inte sett vad som hänt med alla studios Avtivision köpt upp de har ju lagt ner alla. Eler har de rökt så mycke braja att de i sitt tillstånd där alla bestämmande varit så höga att... 29/04
Skicka en rättelse