Ja må han (det, den, hon?) leva, ja må h... grattis!

För nästan precis fem år sedan släpptes #Dice sin efterlängtade uppföljare på succén #Battlefield 1942. #Battlefield 2 älskades (och älskas fortfarande) av såväl recensenter och spelare och bidrog också att actiongenren reste sig ur andra världskriget för att ta sig an moderna krigszoner. Att det fyra år efter release var det mest sålda svenskutvecklade spelet förra året talar sitt tydliga språk. Dessutom visar en omröstning att mer än 85% av er läsare äger ett exemplar. Imponerande, minst sagt.

Vad minns du starkast från de senaste fem årens krigande? Är det kanske något från de många moddarna eller när du ensam försvarade en flagga mot hela motståndarlaget? Eller den långa väntan på version 1.5 som släpptes så sent som i höstas? Låt oss tända en digital lägereld och dra några anekdoter från slagfältet.

Det bästa är helt klart den ständiga nadefesten som pågår på Karkand. 28/06 Spelet höll inte ens i ett år för min del iaf, sabbades en hel del i patcharna och sen blev klanscenen helt åt fanders. Även spelet som startade unlocktrenden och gjorde de som spelat spelet mer nybörjaraktiga än de som spelat mindre. 27/06 Mmm, Codename Eagle :> 25/06 BF2 är som ett vuxet CS, varpå BFBC2 visar viss prestationsångest. Hela Battlefield franchisen är hur som helst i toppen av sin klass! 25/06 Utveckla vadå? Quake 4 som gjordes av Raven Software var ju en skapligt mycket sämre variant än de tidigare spelen, inte minst för competetive scenen. Gör ID Software Q5 så finns det väl hopp, men spiken är ju redan slagen. 25/06 Bästa liret jag någonsin spelat.. fattar bara inte den bilden med blackhawk med rocket pods, den borde vara borta för 5 och 1/2 år sedan. 24/06 bf2 vet här :P spelet äger bc2 iaf, men mycket sumpades efter patchen. tex j10 är tamefan sämre än ett bombflygplan nuförtiden :/... Och hitboxen har aldrig varit riktigt bra. Men spelar det gör man ändå! 24/06 Grattis Battlefield 2 :D Har fortfarande faktiskt inte tröttnat på spelet. Dock har spelandet minskat ;) 24/06 Ett grymt roligt spel, har spelat det på tok för mycket, och spytt galla 523435 gånger över alla jävla buggar, men ändå fortsätter man. Synd att spelet är i det närmaste dött, DICE kommer aldrig skita ur sig något liknande igen, deras senaste kreationer... 24/06 Alla här som inte spelar det längre borde testa spelet, för ni sätter antagligen betygen på "nostalgi" känslor som zelaxe sa ;) 24/06
Skicka en rättelse