#Nintendo gör succé på hemmaplan - Förra veckans försäljning i Japan domineras av den japanska spelgiganten. Nio av de tio bäst säljande spelen är till Nintendos olika konsoler. Den titel som sätter käppar i hjulet för företagets totala dominans är Monster Hunter Portable 2nd G till Sonys PSP, som hamnade på andra plats. Resten av listan fylls av Wii- och DS-titlar.

På första plats hamnade #Mario Kart Wii och på tredje plats hobbygymet #Wii Fit. Den senare är den titel som totalt sett har sålt näst bäst på listan. Drygt två miljoner japaner har börjat träna framför tv:n sen spelet släpptes den 25 april. #Wii Sports har sålt bäst; nästan tre miljoner.

Men på topplistan över antalet sålda konsoler toppar de dock inte. Där är det PSP som innehar förstaplatsen. Men #Nintendo kan "trösta" sig med att inneha både andra- och tredjeplatsen.

Företaget har inte bara gjort succé i Japan utan även på andra sidan Stilla havet - i USA - där Wii är den konsol som säljer bäst. 714 000 enheter såldes bara i april vilket betyder att konsolen närmar sig drömgränsen på tio miljoner med stormsteg. Dit återstår nu bara 500 000 sålda enheter. #Nintendo innehar även andraplatsen med sin handburna DS.

På spelfronten ligger de också bra till. Sex av de tio bäst säljande titlarna tillhör företagets plattformar, med #Mario Kart Wii på andra plats och #Wii Fit på fjärde plats.

Jävla felstavningar, "härmapor". :P:down::\ 20/05 J*vla Microsoft, härm apor :P:down::\ 20/05 Det är verkligen kul att se någon som inte vet någonting om Wii uttrycka sej på det sättet. 1. Wii är inte billigast, xbox 360 är billigare med den nya prissäkningen, hehe man kan ju kanske kan gissa varför hehe :P;) 2. "sämst", åt det säger jag bara:... 20/05 Nej, för att klara av att spela Wii skriker ju av intelligens. Tror att Mensa skulle använda sig av Wii i sina senaste IQ-tester. Wii är något jag aldrig i hela pajen skulle köpa, passar mig inte alls. 20/05 Någon som vet vart man kan få tag i ett wii med någon av de läkra fägerna ovan? 19/05 Till alla Wii-fantaster! http://wii.ign.com/articles/874/874796p1.html Ser ut att bli ett grymt FPS med även hyffsat bra grafik! Härligt att kunna sikta själv, kolla trailern.. 19/05 "En riktig gamer" borde ha vett att uppskatta Nintendos tro, hopp och kärlek till "riktiga" spel.. Grafik är långtifrån allt.. PS3 vs 360, pah.. Struggle of the powerhouses.. Nintendo står stolt för sig själv.. 18/05 Nintendo wins! Fanboysen är inte så köpstarka, sitter med sin konsol och dissar alla andra. Vanliga familjer och människor spelar enkla spel och har kul. 18/05 Wii ftw! Går ju spela Zelda om, om, om, om igen! 18/05 "Min maskin är mycket hårdare än din!" "Nähäää!" "Johooooooo!" "Men min är mycket roligare" "Nej, eftersom min är hårdast är den också roligast för att jag är en riktig gamer" 18/05
Skicka en rättelse