Om du drömmer dig tillbaka till LucasArts guldålder med peka-och-klicka-titlar är det dags att läsa vidare!

För en herrans massa år sedan släppte bland annat #LucasArts klassiker efter klassiker i den numer sällsynta peka-och-klicka-genren. Svenska Skygoblin, med Theodor Waern i spetsen, släppte senare delen av förra året första kapitlet i sitt homage till äventyrsspelens guldålder, #The Journey Down. Storyn handlar om Bwana och hans kamp mot ett minst ut sagt ondskefullt elbolag som kräver hutlösa mängder pengar för elen i staden, som bland annat driver Bwanas bensinstation. Därutöver vill de inte tillåta någon att besöka en del av staden, "The Edge", av en anledning som antagligen röjs en bra bit senare i spelserien.. Det blir en kamp mot och med korruption, med pussel och intriger på vägen.

Spelets första kapitel är gratis att ladda ner på spelets officiella sajt. Spana in de första femton minuterna från liret här nedan. Waern har arbetat på spelet i över fem år, i AGS - Adventure Game Studio. Nästa kapitel är att vänta senare i år, antagligen till sommaren.

Ja, liret släpptes som sagt förra året, men bara genom att skumma igenom responsen är det här en företeelse värd att benämna.

Skicka en rättelse