Förra veckan [n=27312 skrev vi] att Stockholmsstudion #Avalanche (#Just Cause) snickrar på #The Hunter, ett massivt onlinespel i jaktmiljö. Företaget hade inte tänkt att spelet skulle bli officiellt riktigt än, men i dag kommer officiella uppgifter och lite mer information, skriver Ny Teknik.

The Hunter kommer som sagt ha massor av spelare och detta kombineras med sociala funktioner. Spelet består av två delar - en jaktdel och en nättjänst. I den senare, som utvecklas av brittiska #Emote, får du uppdrag inför jakten och du kan köpa vapen och annan utrustning. Själva jakten har, som sig bör, lågt tempo och du kommer spåra och kan även stöta på överraskningar. Gustav Taxén, projektansvarig på Avalanche:

Vi kommer inte att göra en snabb skjutbana. Vi vill få ner tempot, få en jaktkänsla. Man kan stöta på en björn när man jagar rådjur och den kan bete sig farligt om den skadskjuts eller pressas, men det kommer även att finnas icke våldsamma inslag som att gå på fotosafari. En annan typ av uppdrag kan till exempel vara att hitta en speciell ört. Dessutom har vi utvecklat en spelmekanik som gör det roligt att spåra djur.

Utvecklingen startade så sent som i maj i år och premiären är inplanerad redan till hösten. Spelet använder företagets senaste spelmotor, som om den följer Just Cause-stilen kommer vara fullt kapabel att måla upp en rejält tilltagen värld.

Hur finansieringen (det talas om mikrotransaktioner och prenumerationstdessa är utformade, vilka plattformar spelet släpps till och en del annat är i nuläget inte känt. Vi har kontaktat Avalanche som svarar att de kommer släppa en pressrelease med mer information inom ett par veckor.

Skicka en rättelse