Annonser - ett nödvändigt ont. Så ser de flesta på kommersiella webbsidor där det blinkar och rör sig i rutor här och där. FZ är förstås inget undantag och det faktum att vi visar annonser gör att vi kan fortsätta med det vi gör - att stadigt leverera material till Sveriges största spelsajt.

I dag börjar vi använda ett nytt annonsformat. Det kallas för interstitial och är en sida som visas innan du når själva sajten. Annonsen visas maximalt en gång per dygn, så länge du tillåter cookies. Och vi har gjort vårt bästa för att utforma den stilrent och utan plottrighet, samt att ändå hålla den relevant till vårt innehåll genom att visa de senaste nyheterna.

Vi är inte först med den här annonstypen. Våra kollegor på till exempel Gamereactor har använt den på heltid sedan lång tid tillbaka och den syns även på sajter som Aftonbladet.se och IDG.se då och då. Vi har medvetet avvaktat eftersom vi varit något osäkra på dess inverkan.

När annonsen tids nog accepterades hos andra sajter insåg vi att det här är en chans att få mer resurser för att kunna skriva ännu fler nyheter, ännu fler artiklar, lägga upp ännu fler filer på ännu snabbare maskiner och kunna filma ännu fler FZ.tv-avsnitt. I slutändan handlar det nämligen inte om brist på vilja eller ambition vad gäller detta innehåll - vi jobbar så hårt vi kan så länge pengarna räcker. Och det är ingen som blir rik och fet på FZ, det lovar jag dig.

Berätta gärna för oss vad du tycker om den här annonsen, men ta dig helst någon minut först och samla tankarna. Konstruktiv kritik är, som alltid, välkommen.