Bill Roper, kanske främst känd för sitt arbete med titlar som Diablo och Warcraft, lämnade för ungefär fem år sedan #Blizzard och startade #Flagship Studios. Det nya företaget blev ingen succé: debuten #Hellgate: London fick ljumna betyg och i somras [n=26094 meddelades] att studion slår igen. I dag meddelas att den gode Roper rekryterats av #Cryptic Studios, kända för #City of Heroes/#city-of-villains|Villains, #Star Trek: Online och #Champions Online. Ropers nya arbetsroll blir som design director för det sistnämnda.

Champions Online bygger på bordsrollspelet Champions och är ett massivt onlinerollspel som utvecklas till pc och Xbox 360. Premiär under nästa års andra kvartal.

Spelade Hellgate förra veckan online och det gick bra :) De har låst upp subscription-materialet för alla nu också! 02/12 Vad jag kommer ihåg så var en intern "dispyt".. det handlade om företagets framtid och att Roper inte delade den syn som cheferna på Blizzard hade (Detta var innan WoW släpptes). Han valde att gå efter det och ett dussin andra 04/11 Är det någon som vet varför han egentligen lämnade Blizzard? Var väl rykten om att det var någon intern "fight" mellan honom och några andra? Om det nu är så att han gick för att han ville ha en ny utmaning är det ju en helt annan sak. 03/11 Härligt att han går till Cryptic i varje fall. Väldigt säregen studio som vågar göra vad de vill/kan och även har budgeten till det. Helt rätt studio för Roper. 03/11 Och en tråkig sak till är att jag tror inte det kommer gå så mycket bättre för han nu heller... Alltid tragiskt när bra namn faller bort i missöden. 03/11 Men, inte skulle han stannat kvar i det företag vi alla nu skall hata väl? Har jag missat något? 03/11 Fan va trist.. han skulle stannat kvar.. :( 03/11 Denna killen hade kunnat göra flera unga grejer, men bara tillsammans med sina gaml north polare. Han skulle aldrig lämnat blizzard. 03/11 Hade hoppats på en comeback i Blizzardkostymen 03/11 Känns som Ropers största misstag i sitt liv var att lämna Blizzard. Eller efter det misstaget att göra ett till och lägga upp hellgate och Mythos så dåligt. De hade faktiskt kunnat fått ekonomin att gå runt. Nu går det inte ens spela mythos eller hellga... 03/11
Skicka en rättelse