Det sociala racingspelet körde ifrån konkurrenterna under sin premiärvecka.

#Test Drive Unlimited 2 rivstartar försäljningen och tar sig direkt upp på förstaplatsen på listan över mest sålda spel den gångna veckan. Xbox 360-versionen säljer bäst, och PS3-varianten återfinns på femte plats medan Windows-versionen inte orkar masa sig högre än till plats 18.

Men veckans stora överraskningar återfinns på silver- och bronsplatserna – #Madagascar Kartz och #NHL Slapshot. Två Wii-spel, släppta i november 2009 respektive september förra året, och därtill inte utvecklade av #Nintendo. De senaste månadernas storsäljare – #World of Warcraft: Cataclysm och #Call of Duty: Black Ops – säljer förhållandevis klent; platserna sex och åtta som bäst.

Test Drive Unlimited 2 har fått ett blandat mottagande. Själva racingdelen har kritiserats en hel del och det har fått skäll för att vara buggigt. Å andra sidan har det erhållit beröm av samlartokar, bland annat vår egen Mats Nylund som recenserade spelet i går. Läs hans omdöme här.

Speltoppen vecka 6 2011
[speltoppen;y2011;w6]

Typiskt konsolnissar som köper allt utan minsta reflektion lr krav. TDU2 har sågats sönder på typ vartenda forum och det har inte ens släppts ett demo, ändå kastar sig folk över spelet som hungriga vargar. Helt galet asså. 18/02 Måste vara tråkigt att äga Wii. 17/02 antar att dataspelsbranchen inte har tillgång till steam's statistik. 20 min?! då är du knappast kvalificerad att tycka till om spelet finns ju risk att spelet är äldre än dig liksom ;) 17/02 CS måste väl ändå vara världens mest sålda spel?! :) Tycker det är en skam att ett sånt dåligt spel ska komma högt på listorna, har bara spelat 20min.. inte värt det! 17/02 Åker man på en account ban så lär man ju förtjäna den. Så dåligt är inte VAC att det ger en account ban för vad som helst. 17/02 Alla fuskar ju inte ens VAC är bra men långt ifrån perfekt, kombinera med tjurig support på Valve och du får så lov att knalla och köpa nytt. Största anledningen att jag undviker Steam, blir ett spel bannat så ryker alla, dumt när man har 30+ spel ;) 17/02 Jo men problemet är att många blir bannade vilket innebär att dom måste skaffa nytt. Valve tjänar pengar på sina fuskare. Rätt åt fuskarna! 17/02 Köpte mig Test Drive Unlimited 2 för 395:- inkl. frakt. Kändes ändå värt, för det är ganska härligt ändå. Finns lite småsaker som behöver fixas, men själva idén är klockren. Har spelat det hela morgonen och kommer nog att spela det under större delen... 17/02 Counter Strike 1 ftw! 2005, bara 6 år sen! ;) 17/02 Finner det fortfarande totalt skumt att cs fortfarande kan hålla sig på topp 20 så gott som varje vecka... Borde inte typ alla skaffat det snart isåfall XD 17/02
Skicka en rättelse