#Electronic Arts har nu gått ut med information om att Need for Speed-serien som en hydraskalp ska vakna till liv igen med fyra nya spel. Tre av dem går vi in på detalj här under, men det fjärde är än så länge hemligstämplat; det vi vet är att #EA Black Box är de som är satta som utvecklare.

Spel numero uno är #Need for Speed SHIFT till 360, PS3, PSP och pc som förväntas ut under hösten 2009. SHIFT är EA:s kliv in på den mer realistiska planhalvan med #Slightly Mad Studios som utvecklare. SMS innehar utvecklare och designers från bland annat GT Legend och GTR 2 vilket vi endast kan hoppas leder till en bra racesimulator, vilket tydligt är vad EA eftersträvar.

Det andra spelet som även det släpps till hösten är #Need for Speed NITRO (arbetstitel) till Wii och NDS. #EA Montreal står för detta spel och vad som utlovas är en fräsch spelidé och en läcker grafisk design. Det går ut på att få upp en så hög nitro-boost genom att hålla sig bakom sina motståndare och sen bränna av en salut och räcka upp valfritt finger mot motståndarna när man spränger sig förbi. En arkadracer helt enkelt. Till Wii och NDS. Frågor?

Tredje spelet, #Need For Speed World Online, ger sig i kast med ett "Play 4 Free"-upplägg och utvecklas av #EA Black Box tillsammans med #EA Singapore. Till denna "action racer" utlovas flertalet spellägen och en drös olika licensierade bilar och andra tillbehör. Spelet släpps först i Asien till sommaren och när det slagit rot är det dags för dess frön att sprida sig till oss. Inget nämnt om mikrotransaktioner, men det är få som skulle rynka på ögonbrynen om så blir fallet.

Vad skulle du vilja se i ett nytt Need for Speed?