#Electronic Arts har nu gått ut med information om att Need for Speed-serien som en hydraskalp ska vakna till liv igen med fyra nya spel. Tre av dem går vi in på detalj här under, men det fjärde är än så länge hemligstämplat; det vi vet är att #EA Black Box är de som är satta som utvecklare.

Spel numero uno är #Need for Speed SHIFT till 360, PS3, PSP och pc som förväntas ut under hösten 2009. SHIFT är EA:s kliv in på den mer realistiska planhalvan med #Slightly Mad Studios som utvecklare. SMS innehar utvecklare och designers från bland annat GT Legend och GTR 2 vilket vi endast kan hoppas leder till en bra racesimulator, vilket tydligt är vad EA eftersträvar.

Det andra spelet som även det släpps till hösten är #Need for Speed NITRO (arbetstitel) till Wii och NDS. #EA Montreal står för detta spel och vad som utlovas är en fräsch spelidé och en läcker grafisk design. Det går ut på att få upp en så hög nitro-boost genom att hålla sig bakom sina motståndare och sen bränna av en salut och räcka upp valfritt finger mot motståndarna när man spränger sig förbi. En arkadracer helt enkelt. Till Wii och NDS. Frågor?

Tredje spelet, #Need For Speed World Online, ger sig i kast med ett "Play 4 Free"-upplägg och utvecklas av #EA Black Box tillsammans med #EA Singapore. Till denna "action racer" utlovas flertalet spellägen och en drös olika licensierade bilar och andra tillbehör. Spelet släpps först i Asien till sommaren och när det slagit rot är det dags för dess frön att sprida sig till oss. Inget nämnt om mikrotransaktioner, men det är få som skulle rynka på ögonbrynen om så blir fallet.

Vad skulle du vilja se i ett nytt Need for Speed?

Tack till mmed, Overdose, Devildoll för detta #nyhetstips!
Förstår inte varför det är så viktigt att släppa så många spel, istället för att göra något nytt med ett. Hot Pursuit gjorde någonting egent, Underground gjorde någonting eget. Pro Street försökte, däremellan släppte de väl mest bara massor med likadana... 03/02 Jag förstår inte vad du menar här. Vad har moral (eller dubbelmoral) med det hela att göra? Jodå, Dice existerar som en spelstudio inom EA. Som eget företag existerar de inte längre. Jag frågar igen: Om Criterion döps om till EA UK (eller att de helt... 02/02 Det spelar ingen roll hur mycket du vill att de ska vara självständiga företag, både Criterion och DICE ägs av EA, och det kommer inte ändras p.g.a. av en liten hemsida. Det är antagligen ingen större skillnad på hur utvecklingsprocessen (tillsammans... 02/02 :evil: 02/02 Enkelt: hitta en grid trailer och en pro street trailer. Ta daaaa: shift! 02/02 "Skulle du tycka att det var EA som utvecklade spelet om de döpte om Criterion till EA UK eller tog bort Criterion-loggan och bara satte EA på Burnout?" "Criterion ägs ju helt och hållet av EA - är det då inte EA som ligger bakom spelet? Om de sedan har... 02/02 Hade vart ruskigt kul om det blivit tryckfel när dom skeppar ut SHIFT, och det står istället SHIT på spelet, då hade iaf EA fått ett gott rykte om att vara ärliga. 02/02 ngn som sett trailer lr sånt för SHIFT? :P 02/02 I smell flopp in the air. 02/02 Finns det inget bilspel baserat på Knight Rider ? Kanske hade vart kul. 02/02
Skicka en rättelse