Den tidiga Intellimouse Explorer 3.0 av Microsoft har fått en modern version, är den nya Classic Intellimouse värd det anrika namnet?

Inledning och presentation

Det här är FZ:s testpiloter

Länge leve konungens återkomst? Microsofts Intellimouse-serie var tidigt en åtråvärd datormusserie för gamern som ville panga bättre, där framförallt Intellimouse Explorer 3.0, i folkmun IE 3.0, låg i topp. Lätt igenkänd genom dess karaktäristiska röda diod på baksidan av greppet var den vanligt förekommande i datorrum och på LAN i många år. Efter många år är den nu tillbaka i form av Classic Intellimouse. Vi får se om den lever upp till sin föregångares rykte samt lever upp det dagens standard.

Microsoft Classic Intellimouse

Egenskap

Värde

Färg

Grå, svart

Material

Plast, gummi

Knappar

5 st

Uppdateringsfrekvens

1000 Hz

Sensor

BlueTack (Pixart PAW3808EK)

Brytare (höger/vänster)

Omron

Brytare (scrollhjul/sidoknappar)

Kailh

Känslighet

400 - 3200 DPI

Anslutning

USB 2.0, kabel 1,8 meter

Dimensioner (B x H x D)

69 x 43 x 132 mm

Vikt (utan kabel)

100 gram

Kompatibilitet för mjukvara

Windows 7, 8, 8.1, 10

Rekommenderat pris (MSRP)

$39.99

Garanti

1 år

Rent objektivt är Classic Intellimouse en optisk USB 2.0-mus med fem knappar samt ett scrollhjul som skrollar vertikalt. Den är till ytan grå med svarta detaljer och lysdioden längst bak som kännetecknade föregångaren är nu vit. Förutom höger- och vänster musknapp samt scrollklick, har Microsofts nygamling två knappar vid tummen för en högerhänt användare. De tre senare nämnda knapparna är anpassningsbara efter användarens behov. Med steget från 400 DPI hos IE 3.0 till 3200 DPI hos Classic Intellimouse får Microsoftklassikern mer moderna specifikationer. Enligt specifikation så är inte anpassningen av knappar möjlig i Windows 10 S.

Det vita ljuset baktill som ersätter originalets röda ljus

Microsoft talar inte själva om vilken sensor som sitter i musen på specifikationerna, men den har Microsofts så kallade “BlueTrack”-teknik vilket låter användaren använda musen på en glasyta, men det ger oss inga ledtrådar om vad för sensor som sitter under huven, annat än att BlueTrack oftast sitter i kontorsmöss. Men det har framkommit uppgifter om att sensorn är en Pixart PAW3808EK, vilket dessvärre inte säger så mycket då den inte finns listad på Pixarts hemsida. Inställningar, som att ändra DPI eller mappa om knappar, går att ändra med hjälp av mjukvaran Mouse and Keyboard Center i de ovan specificerade operativsystemen. Finns endast i 64-bitversion.

Lådan tar med det som är viktigt

Den optiska sensorn är blå

Föregående Nästa
Förbrukat 2 Razer Deathadder på ett år nu. Den andra bröt ihop i förrgår, ena tumknappen var utsliten och den började skicka korrupta IO-signaler som gav mig BSOD emellanåt. Fick rota fram min gamla trogna Intellimouse 3.0 och den funkar bannemig lika... 26/02 @Grukk Ja förståeligt med recension ändå. Ville bara ge en mer utförlig VARNING till nostalgi/gamer-köpare mfl. :) En som redan moddat ut "kassa" sensorn till pmw3360 på esreality X) https://www.youtube.com/watch?v=nyb6M89QrWI 23/02 Nej det är ingen spelmus, det var bland annat därför den inte fick en rekommendation. Precisionen kändes inte så bra i spel, framförallt inte vid mindre rörelser. Att den inte klarade snabba rörelser var inget jag märkte av vid testningen men "BlueTrack... 22/02 Jag har en sprillans ny i låda, aldrig öppnad från back in the day :) 22/02 Stark angle-snapping (raka linjer). Klarar ej snabba rörelser... INTE en spelmus! (rimmar dåligt på en spelsida). 22/02 Den musen och Logitech Mouseman va definitivt bäst back in the days. http://telecommander.com/pics/links/mice/logitech_MouseMan_4Button_w_Scroll/PCMouseMan_4Button_w_Scroll-Review_files/mouseman.gif 22/02 Blir sugen på att köpa en jag också faktiskt. Hade originalet i flera år. 22/02 Blir definitivt ett köp! 22/02 Hade inte haft något emot en 2.0 remake. Den hade jag nog faktiskt funderat på att köpa. 22/02 Satt med originalet i många många år. Tror jag ägt 3st. Blir ett köp till 100 procent. 22/02
Skicka en rättelse