Livet i tre dimensioner, en lealös fransos, bärbara husdjur och världens bästa fighting i portabelt format är vad som står på dagens 3DS-meny.

Nintendos nya bärbara konsol 3DS kan återge djup (den tredje dimensionen) utan att du behöver använda några specialglasögon och en rad utvecklare anpassat några av sina storsäljare till det nya formatet. Idag recenserar vi fyra av dem och fler följer så håll utkik.


För något år sedan testade jag Raymans tio år gamla tvåa och det var lätt att konstatera att det led av de kamera- och kontrollproblemen som var så typiska strax efter att #Super Mario 64 stöpte om plattformslandskapet. Vad är då meningen med att ge den lealösa fransmannen ännu en chans?

[video=7490]

När #Ubisoft återlanserar den lealösa fransmannens äventyr till 3DS konstaterar jag torrt att barnsjukdomarna finns kvar. Men om du tillåter dig blunda för bristerna under ett par sekunder kommer du att upptäcka ett varmt och charmigt äventyr som passar utmärkt i bärbar form. #Rayman 3D är ett strålande sätt för en ny generation spelare att stifta bekantskap med hans mest älskade äventyr och ett löfte om potentialen plattformen har för tredimensionella äventyr. 3D-effekterna är knappast omvälvande men djupet ger ändå en fingervisning om vad vi kan vänta oss framöver. Och som vi längtar!

Betyg:
[score=3;l]


Problemet #The Sims 3 till 3DS dras med är att förlagan är ett fantastiskt spel. Att banta ner konceptet till skelettnivå och tumma på den enkla kontrollen gör ingen glad – och därför är den här konverteringen meningslös. ”Men kära hjärtanes, det är ju i full 3D!”, påpekar kanske några av er. Jo, en simulator som ska skapa en rättvis bild av livet i sig torde ha allt att vinna på den extra dimensionen. Men istället är den bara i vägen och reglaget dras omgående ner.

[video=7510]

Kvar är spillrorna av ett mästerverk. Jag skapar min sim, flyttar in i ett hus, kissar på mig, försover mig och försöker greppa det faktum att den ”livliga” staden består av två små ytor. Jag försöker acceptera den bökiga kontrollen och möjligheten med att fota sig själv och modellera en avbild är en besvikelse. Simmen som ”ska likna mig” ser mest ut som ondskan själv i getskägg. Till slut ledsnar jag och ger mitt alter ego chansen att bestämma över sitt eget liv. Resultatet? Han lägger sig på sängen och väntar – på ingenting. Du kan inte åldras och istället för att leva ett ekande tomt liv stänger jag av. Det är både jag och min sim värd.

Betyg:
[score=1;l]

Föregående Nästa
Nu är det dock så att de nya korten kan potentiellt vara upp till 8GB: http://www.zeldainformer.com/2010/12/potential-3ds-game-card-storage-capacity-surprises.html Sen ser jag inte nyttan i att göra ett 8GB spel, men större än 100MB är möjligt(var det... 31/03 Grafikmässigt håller jag väl med men bara för att ett spel kommer till bärbart så ska det ju inte vara innehållslöst. Finns mängder av spel till DS och PSP som har gott om innehåll så man ska ju inte sätta kraven lägre bara för att utrymmet och prestand... 29/03 Du har fel både i din logik och dina åsikter. 29/03 Men då borde väl även priset vara lägre? 3DS-spel kostar lika mycket som spel till pc och kanske en hundring mindre än fullprisspel till stationära konsoler. 29/03 Jag räknar faktist inte street fighter, splinter cell, ghost recon osv. som barnspel. Likaså gäller spel som är påväg (resident evil och snake eater t.ex.). Problemet känns snarare så att de pressat ut spelen bara för att vara färdiga till releasen snar... 28/03 fyfan samma gamla vanliga skitspel som alltid och konsollen kostar ju som en psp när den kom.. ska ungar ha råd med deras grejer jag förstår verkligen inte för till vuxna är den väl fan inte lämpad till me kiddy games.. 28/03 Ok, så bara för att det är till en bärbar-konsol så ska spelen få vara innehållsfattiga? Det gör ingenting då? Då kunde dom lika gärna hoppat över att göra spelet. Det finns t.o.m. mer grejer i t.ex. The Sims 3 på PSPn än på nya 3DS spelet Förstår mig... 28/03 Nästan alla recensioner refererar till att någon annan stationär konsol gör det bättre. Det är väl förvisso säkert sant men ganska ointressant i sammanhanget då en handhållen konsol spelas på helt andra premisser och har helt andra förutsättningar. Det... 28/03
Skicka en rättelse