Den tredje delen i Modern Warfare-serien serverar mer av det den gör bäst – tung action som aldrig ber om ursäkt för explosionerna. Vi träffade Glen Schofield när Sledgehammer och Infinity Ward stannade i Stockholm på sin pressturné.

Det tar inte mer än tio sekunder av demonstrationen av #Call of Duty: Modern Warfare 3 innan en helikopter skjuts ner och dramatiskt kraschlandar framför våra fötter. Delta Squad befinner sig i Paris och har precis fått i uppdrag att extrahera en betydelsefull person, något den ockuperande styrkan självklart motsätter sig med våld. Soldaterna kämpar gata för gata men hundra meter upp i luften hörs bara kliniska radiokommandon.

Vi får än gång ta kommandot över ett AC-130-plan. Även om det kan kännas gjort får flygningen ny intensitet med stålfallosen från 1889 års världsutställning i bakgrunden. Det blir också ett snyggt grepp när perspektivet plötsligt byts, efter en snabb inzoomning är du nere på marken och mitt i de intensiva strider som serien gör så förbaskat bra.

Storstadsvy sedd genom siktet på en Boforskanon i ett AC-130-plan.

– Jag är ett stort fan av Michael Bay och hans filmer, säger #Sledgehammers Glen Schofield.

Och det märks. Schofield grundade sin nya studio efter att ha avslutat utvecklingen av #Dead Space för #Electronic Arts, ett projekt där han både var designer och producent. Efter avhoppen och turerna kring #Infinity Ward fick Sledgehammer i uppdrag att stötta den haltande studion för att få spelet klart till det sedvanliga november-släppet. Det var viktigare än deras egen actionäventyrsspinoff som fick offras. Som den senaste utvecklaren att arbeta med det storsäljande Call of Duty-varumärket undrar jag om de har tillfört något speciellt under skapandet av Modern Warfare 3.

– Det är svårt att säga något specifikt utan att låta för kaxig men det var några saker vi hade med oss sedan tidigare, såsom berättande. Dead Space hade en otroligt rik och djup story som sträckte sig ända till dinosaurietiden. Jag vill veta saker som om karaktärers föräldrar är skilda, var de växte upp, så att vi kan underlätta för röstskådespelarna. Vi vill skapa en story utan hål och med storartade ögonblick och bra tempo.

Smurf of Smurfy: Smurfern Smurffare 3.

Och tempo blir det. Medan Delta Squad kämpar sig igenom några bakgator i Paris, trasar sönder hundra år gamla marmorräcken med stationära kulsprutor och kallar in luftunderstöd som fäller lika gamla grekiska fontäner är det svårt att inte dras med. Uppdraget växlar flera gånger mellan det kalla tysta beräknandet i luften där fienderna är bara är svarta siluetter och den kaotiska kulkonserten till fots.

– Jag tog med mig min audio director från #Visceral Games till Sledgehammer och vi har spenderat mycket tillsammans i studion. Vi fick bland annat inspiration från en fantastisk scen i Black Hawk Down där de flyger över kriget och vi bara hör rotorbladens monotona surrande medan soldaterna samlar sig för den stundande striden.

Föregående Nästa
Orkar inte citera allt. Allt jag säger är, detta är ett forum, till för och diskutera och prata om saker. Jag skiter i vad du kommer med nu, för jag kommer inte bry mig för sådana idiotsaker som du skriver om, är helt ovettiga anledningar. Och tänk på... 13/10 Har jag sagt att du inte får kritisera eller? näh då så jävla muppbarn. Du börjar gå mig på nerverna som fan med att anta saker som jag inte har skrivit nåt om. Jag skrev bara gör det bättre själv och du får damp, CHILLA. Ok punkt 1, Men vad fan menar... 13/10 Men vad fan menar du!? Om man aldrig skulle få klaga på nått så hade affärsvärlden gått under varje dag! Vad händer om inte jag får klaga på dålig mat i en restaurang? Kritik är en del av ett lyckat företag, om ingen skulle få klaga skulle ju inte någon... 13/10 Nu får du dig själv att se dum ut enligt den sista meningen och att som sagt säga såna precisa fel får det att verka som att du kan göra det i sömnen, så gör det bättre själv 13/10 Och jag påpekar fel med BF3.... "men vilket spel har inte det" där ingår väl BF3 med eller? 13/10 Jo bara det att du klagar jävligt mycket och väldigt exakta detaljer om vad, så gör det bättre själv. Visst har BF3 sina nakdelar men vilket spel har inte det? 12/10 Så bara för att jag inte gör spel själv har inte jag rätt till och kritisera dom som gör det? 12/10 Dice gullegris, knappast! Är det någon här på FZ som varit kritisk till DICE så är det jag! 12/10 Gör ett bättre spel själv då. 12/10 Ang. GPU: Ett vettigt grafikkort för detta spel är alledes in i helvete för dyrt för en simpel arbetare.... Och kom inte och säg "Kanske skulle lära dig köra datorn ordentligt istället" Vad fan menar du med det? Jag har nu ett GTS 240 och det går på low... 12/10
Skicka en rättelse