Trailern för Kingmakers är ett exempel på något man måste se själv för att fatta. Premissen i denna blandning av strategi och action är att man reser tillbaka i tiden för att ändra historien och på så sätt rädda framtiden.

Spelet blandar strategi med action, där det försnämnda innefattar att placera ut olika byggnader och även att ge order till sitt manskap ur fågelperspektiv. När det vankas action skiftar man till tredjepersonsvy för att låta de stackars medeltidssoldaterna smaka på AK-47, hagelgevär, pansarfordon, attackhelikoptrar och artilleri.

Tusentals soldater ska kunna trängas på slagfältet samtidigt, och utvecklaren Redemption Road Games utlovar avancerad AI som låter varje individuell karaktär fatta sina egna beslut.

Delat kaos är som bekant dubbelt kaos, och därför ska spelet glädjande nog även stöda co-op för upp till tre spelare. Under spelets gång ska vi inte bara få försvara våra egna fästen, utan även utföra attacker mot fiendeslott. Slutet av trailern visar framtiden, där en farkost släpper ner en massa dödskallar och andra ben – kanske valuta för att låsa upp nya vapen?

Kingmakers släpps under 2024 på pc.