FZ sammanfattar spelåret 2012 i textform. Resultatet är 25 glänsande titlar som vi tror kan göra det kommande året till något alldeles speciellt för gamers.


Allt vi ville ha var ett stycke spelhistoria till Playstation 3 lika berörande och smäktande vackert som #Ico och #Shadow of the Colossus. Och jo, våra drömmar fick till sist ett namn; #The Last Guardian. Men genom åren, efter flera tunga förseningar och en avhoppad visionär och pionjär, har drömmen kommit att bli en mardröm. Tiden börjar rinna ut för favoriten från E3 2009 men vi slutar inte hoppas.

[video=3296]

#Bioshock-spelen är dum-shooterns raka motsats. De berättar om idealsamhällens uppgång och fall, om elitism som störtar drömmar i fördärvet. Nästa stad på väg mot undergång heter Columbia och från denna svävande dystopi ska en ung kvinna hämtas, mitt under brinnande inbördeskrig mellan nationalister och rebeller. Det blir inte direkt enklare av att hon vaktas av en jättelik metallfågel eller att det verkar finnas glipor i tid och rum. #Bioshock: Infinite kan bli en utmaning för både avtryckarfingret och intellektet – och vi kan knappt vänta på att få uppleva undergången.

[video=8173]

Nathan Drake har sedan lång tid haft sitt namn inristat i våra bultande äventyrarhjärtan, men när vi återvänder till Uncharted, faktiskt bara månader efter den fenomenala #trean, ska serien bevisa det omöjliga – att den klarar av att nå samma nervpirrande höjder även på portabla PS Vita. Lyckas #Golden Abyss med detta skrivs i så fall bärbar historia.

[video=9511]

I avdelningen av spel vi knappt vet ett skvatt om har #Thief 4 en ständig plats. Men det är samtidigt ett spel vi ständigt längtar efter. Originalet kan stoltsera med att ligga bakom den moderna stealth-genren och spelar #Eidos Montreal sina kort väl kan den fjärde delen bli en rejäl comeback för tjuvserien.

Efterlängtat, men släpps det i år?

Det är nära nu. Efter mer än ett decenniums utveckling där säkert varje beslut vägts på guldvåg, är tiden inne för #Diablo III. Men en sådan release förpliktigar också, med sitt blytunga arv och upphaussade förväntningar hos de petiga fansen. Pallar #Blizzard trycket? Väntan har varit lång, så djävulusisk lång, och vi väntar oss inget annat än ett fläckfritt mästerverk.

[video=10403]

Föregående Nästa
Bra summering. Prey 2 som är helt nytt för mig och kanske även Tomb Raider känns som de kan bli wild cards på ett positivt sätt. Annars är det bara Last Guardian som håller en säkrad plats (om det släpps). Alla andre verkar vara bra också men man hinner... 24/01 Det enda spelet som intresserar mig är Hitman. Det görs på tok för lite rollspel och de som släpps nuförtiden brukar inte vara något att jubla över heller för inte ens bioware som brukar leverera har levererat på senare tid. Ett tydligt exempel på det... 22/01 Spelet jag ser fram emot mest måste nog vara UFO: Enemy Unknown remaken, fast D3 kommer nog på första plats, sen är jag sugen på ett par indie titlar också, däribland Grimrock och Xenonauts! :) 22/01 Inget FarCry 3??? 21/01 Tur att kommentarerna ger plats för de som missats :) Vad är det som lockar så med det? Är det något spec förutom milsim grejen som introducerats? Inte spelat de tidigare spelen men varit sugen. 21/01 Jahaja, efter denna artikel kan FZ ta semester till 2013. Arma3 fick ingen uppmärksamhet. :( 21/01 Efter att ha gått igenom denna lista så ser 2012 lite mer maffigt ut än vad jag hade tänkt mig. Just nu är det väl ME3, SC2:HOTS, D3 och Dota 2 som lockar mest. HL3 är ju mer utav en dröm.. 21/01 Det saknas actionplattformare, eller plattformare överlag i spelvärlden idag! Jag saknar Ps2eran då det var variation på spelen... 21/01 Håller fan med inget ArmA 3, tycker de spelet förtjänar mer uppmärksamhet. Om man tittar på spel till PC så är ArmA serien en klar stjärna på en mörk himmel. Utvecklarna patchar och det finns ett starkt mod community. Och den avancerade mapeditorn gör... 21/01 Inget Arma 3, :( 21/01
Skicka en rättelse