Med en föregångare som var ett av 00-talets viktigaste spel blir förväntningarna på nästa GTA nästan löjliga. Men det finns logik i den närmast religiösa tron på att #Rockstars nästa blir en av 2012 års största spelupplevelser, eller vad sägs om argument som #GTA 3 och #4? Om inte väntan på att få återbesöka USA:s västkust får din puls att bulta vilt är du förmodligen död. Beklagar, då missar du chansen att lira #GTA 5.

[video=10120]

#Dota började som en mod till #Warcraft III och med tiden har rts-pärlan vuxit sig till en global angelägenhet med prestigefyllda turneringar och dedikerade fans i världens alla hörn. #Dota 2 bygger vidare på framgångskonceptet och med tanke på att mästerliga #Valve står bakom utvecklingen räknar vi kallt med att spelet blir ännu större, ännu mer polerat och ännu bättre.

[video=9474]

#Naughty Dog har tre gånger om bevisat att de är gudar när det gäller att framföra storslagna äventyrsberättelser. Att de kliver ur trygghetszonen och ger sig på den hjärnätande zombie-genren får ses som en av 2012 års mest oväntade och samtidigt intressanta drag. Postapokalyptiska spel är i och för sig knappast någon ny genre men i händerna på Nathan Drakes skapare kan det här ändå bli en frisk fläkt som blåser oss av stolen.

[video=10405]

Sommaren 2010 återvände vi slutligen till #Starcrafts oändligt underhållande strategiuniversum och sedan dess har vi längtat efter del två i trilogin. #Heart of the Swarm ger oss både en fullmatad Zerg-kampanj och en storstilad comeback av Sarah Kerrigan som hjältinna. På FZ tror och hoppas vi på ännu en sommar proppat med galaktiska krig tillsammans med världens just nu hetaste strategispel.

[video=8043]

2012.
Kofot.
Gordon Freeman.
Vi vet inte. Men vi hoppas.

Är det dags nu?


25 spel säger mer än 1000 ord och med de orden lämnar vi FZ:s maffiga artikel bakom oss. Men spelåret 2012 har bara börjat och i morgon låter vi er tycka till och berätta vilka spel ni ser mest fram emot.

Missa heller inte att se spelåret 2012 i filmform.