Det har hunnit gå sex år sedan vi senast besökte Agent 47:s kalla och cyniska värld. Återkomsten är efterlängtad men definitivt inte utan frågetecken. Utvecklarna gick tidigt ut med att de riktar spelet till en bredare målgrupp – men påstår samtidigt att hardcore-fansen kommer att bli mer än nöjda. En omöjlig ekvation, eller? Lyckas danskarna blir #Hitman: Absolution absolut en stealth-pärla.

[video=10413]

Valves nyversion av hederliga gamla #CS blir de små nyansernas spel. En spelidé som cementerades under förra årtusendet ändrar man inte ostraffat, och #Global Offensive blir mer ett Counter-Strike med nytt smink än ett helt nytt spel. Och det är exakt det som krävs för att kanske locka över 1.6-spelarna, och göra Counter-Strike till en angelägenhet i ytterligare ett decennium. Med #Valves känsliga händer på rodret har det god chans att lyckas.

[video=9586]

Ny tid, ny hjälte och en ny värld att låta vapnen tala i. Vore det inte för samma utvecklare och väl tilltagen utvecklingstid har #Prey 2 ganska lite med ettan att göra. Det lånar vertikalhopp, öppen struktur och en Blade Runner-osande värld, och på något konstigt sätt känns allt bekant till slut nytt och fräscht. Prey 2 kan bli det perfekta bounty hunter-spelet. Det räcker gott för att säkra en plats på den här listan.

[video=8073]

I nio fall av tio skulle ett South Park-spel inte höra hemma i ett så här celebert sällskap, men i nio fall av tio utvecklas inte heller #South Park-spel av rollspelsgudarna #Obsidian. Som den nya ungen i den vrickade idyllen ska du bli vän med Cartman, Kyle, Stan och Kenny och skydda invånarna från diverse bisarra hot. Att manuset skrivs av Parker och Stone gör knappast att vi längtar mindre efter det udda rollspelet.

There's a new kid in town.

Nio år har gått sedan #Max Payne 2, men alla minns honom exakt som han var – utsatt, slank och dyster, mitt i ett svinkallt New York. Han var inte rakad, inte plufsig och han bodde definitivt inte i ett soligt Rio. #Rockstar borde få tapperhetsmedalj för ändringarna av #Remedys gamla hjälte. Men eftersom Max Payne är Max Payne och Rockstar är Rockstar vågar vi ändå tro på en stenhård och värdig fortsättning.

[video=10669]