Alla ska med när kriget bryter ut i en galax långt, långt borta. FZ har krigat på Hoth och upplevt en mer arkadig känsla än vi är vana vid från Dice.

#Dice och #EA lyckades under E3 med det omöjliga. Kanye West, känd lika mycket för sitt ego som sin musik, har länge vägrat le offentligt och ses så gott som alltid på bild med sin inövade bistra min. Han säger att han inspirerats av 1800-talsmålningar, där folk inte log för att det helt enkelt ”inte såg coolt ut”. Så när han efter sitt besök i Battlefront-båset ses le rakt in i kameran på en officiell bild med Patrick Bach och Sigurlina Ingvarsdottir är det inget mindre än ett mirakel.

Star Wars: Battlefront ser precis lika bra ut som väntat.

Men kanske är det egentligen inte så konstigt. Med #Star Wars: Battlefront har Dice haft en helt annan inriktning än sina tidigare spel. Ledordet ”episkt” har bytts ut mot det mer lättillgängliga ”kul”, och tack vare deras besatthet att vara källmaterialet trogna är resultatet mer som en nöjesfältsattraktion med Star Wars-tema än ett virtuellt besök i originaltrilogin. Star Wars i koncentrerad form. Rolig, bekymmersfri och lagom spännande underhållning för hela familjen.

[center]En äkta Stormtrooper[/center]

Anledningen bakom detta mer välkomnande upplägg är uppenbart. Star Wars är mycket större än #i[iBattlefield"][/i], och med en bredare publik krävs ett öppnare spel där inlärningskurvor och komplicerad mekanik inte kommer i vägen för omedelbar underhållning. Det skär kanske i hjärtat hos Battlefield-veteraner och erfarna fps-spelare, men Dice beslut är både smart och fullt begripligt, och de har en leende Kanye West som bevis.

Dice har tidigare nämnt ett spelläge vid namn Fighter Squadron, och vi väntar ivrigt på fler detaljer!

Min egen upplevelse med Star Wars: Battlefront sker bara en halvtimme innan Kanyes, men slutar på liknande vis. Jag och 19 andra E3-besökare spawnar som imperiesoldater på världens mest kända isplanet, och på andra sidan en skyttegravsfylld dal finns våra motståndare, 20 dödsdömda rebeller. Mina lagkamrater rusar blodtörstiga genom snön (och lämnar förvånansvärt verkliga fotspår efter sig), och ett par AT-AT-längder efter kommer jag springandes i ett vingligt sicksackmönster likt den vid handkontroll ovane pc-spelare jag är.

Föregående Nästa
Om folk hellre vill det så går det självklart att anpassa! :) Kanske starta en tråd om det i forumet på synpunkter och förslag? Här i kommentarsfältet är kanske inte rätt plats för diskussioner gällande sådant. 01/08 Du kunde ju ha lämnat kvar posten i alla fall. 01/08 Väntar på rean. 30/07 Som med alla andra titlar så kommer folk försvara detta in till döden med "It's Alpha" hatar den kommentaren. Fingrar och tår räcker inte till för alla beta test jag varit med om då folk skriver "It's Alpha" Hoppas detta blir bättre dock =) är smått sug... 30/07 Jag skulle vilja se ett matchmaking system i spelet och ranked matcher ungefär som CS:GO eller Dota2 fast med fler spelare. Detta skulle göra att folk börjar att spela taktiskt, i alla fall på en nivå där de som spelar ligger på en högre nivå. Matchmaki... 29/07 Jag som är ett hårt Star Wars fan kommer köpa det hur det än blir. Det enda jag finner irriterande är att det gör ett försök att vara så "lätt". Jag tycker CS har en alldeles perfekt inlärnings kurva. Efter ett par death matches så kan man ge sig in i... 29/07 Det här ser skitsnyggt ut. Kommer inte köpa det för att: 1) DICE 2) EA Ni som köper hoppas ni har kul! 29/07 Det är inte okej att kalla varandra idioter. Inlägg innehållande personangrepp raderade. 29/07 Efter den här artikeln gick förväntningarna ner från 90% till 5%.Låter som att det blir ett klämkäckt teknikdemo mer än ett långvarigt spel. 29/07 "Världens ondaste astmatiker", kan i te bli annat än succé 28/07
Skicka en rättelse