Battlefield V breddar sig på torsdag till klassiska slagfält nere i Stilla havet. Då släpps uppdateringen War in the Pacific, som förser spelet med ett par nya och nygamla kartor på klassisk Battlefield-mark. Först ut blir en nyversion av Iwo Jima och den nya banan Pacific Storm, och i december får de sällskap av klassikern Wake Island.

FZ-Calle åkte till Dice för att provskjuta de två första, och här nedanför har du cirka 80 minuter av hans gameplay i spelformerna Breakthrough och Conquest. Och kommentarer om hur de kändes.

Iwo Jima, Breakthrough – anfallare

Inledningen, med start på transportskeppet och vidare till transportbåtarna blev mer episk än resten av matchen. Mitt lag hade stora problem med att förstå enkla koncept som att flankera och föredrog att springa rakt fram mot samma flaskhals de redan dött i massor av gånger.

Iwo Jima, Breakthrough – försvarare

Herrejävlar, den bästa Battlefield-matchen på många år! En tryckt stämning redan när de första anfallarna syntes på på stranden med den svarta lavasanden. Att vi höll ut på den sista punkten i över tio minuter var en bragd i sig och så sjukt intensivt. Så här vill man att alla matcher ska vara.

Pacific Storm, Conquest

Alltså, jag klandrar inte er som fortfarande gillar Conquest men jag har svårt att hitta charmen i de ofta långdragna matcherna som sällan ebbar fram och tillbaka. Istället kan jag bara konstatera att Battlefield-serien som alltid har de allra snyggaste slagfälten när det gäller multiplayeraction.

Pacific Storm, Breakthrough

Så. Mycket. Löv.

Battlefield V och de nya kartorna kan testspelas gratis i helgen. Mer information om det har du här, och fler detaljer om uppdateringen hittas här.

Vi har ett par bilder också: