Diskutera - Vad är en 'gamer'?

Medlem
Skrivet av monsterbenke:

ja jag tycker det. att tex bygga sin egen dator är ju helt egen nivå av gamer. barn spelar på mobiler, är dom lika gamer? mjaa

Nej, att bygga sin egen dator har ingenting med att vara gamer att göra. Speciellt om man är konsolspelare...

Medlem
Skrivet av Slimebeast:

Du liksom hälften av svaren i den här tråden tycks inte förstå.

Det spelar ingen roll vad du tycker att ordet ska betyda. Det spelar ingen roll att du tycker ordet är överflödigt. Det spelar ingen roll att några här på FZ vill vara inkluderande och räkna in CS:GO-spelare, brädspelare och mobilspelare i begreppet "gamer" (det är inte gamers).

"Gamer" är ett etablerat uttryck både i svensk och internationell kontext, Det finns ingen officiell definition (alla sociala företeelser behöver inget officiellt godkännande), men likväl är det ett ord och ett begrepp som används vida och brett i världen och som förknippas med en specifik betydelse.

Bildvalet till den här artikeln är tex ingen slump (vilken dock ska förstås som en humoristisk, lekfull karikatyr av en "gamer").

Nja, ett namn på någon som utför en företeelse stannar bara så länge det är en nisch. När nischen blir mainstream så brukar namnet överföras till de som är på elitnivå. Gamers börjar glida mot att betyda samma sak som e-sportare och det är helt normalt.

Skriv svar